Is de benoeming van David Voetelink een goed teken voor de accountancysector?

16 juli 2019

Minister Hoekstra van Financiën heeft David Voetelink benoemd tot lid van de Raad van Toezicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). De benoeming is per 15 juli 2019 ingegaan en geldt voor een periode van 4 jaar. David Voetelink is sinds oktober 2013 vice-voorzitter en CFO van de Raad van Bestuur van het Erasmus MC. Vanaf 2000 was hij werkzaam bij KPMG Healthcare, onder meer als voorzitter en als partner. Voetelink kent de accountantswereld goed en wellicht valt deze benoeming goed bij de accountancysector, die, zoals bekend, het de laatste tijd nogal aan de stok heeft gehad met de AFM.

De Raad van Toezicht en het bestuur van de AFM zijn verheugd met de benoeming. Martin van Rijn, voorzitter van de Raad van Toezicht daarover: “David Voetelink is econoom, kent de accountantswereld en beschikt over ruime bestuurlijke ervaring. Vanuit zijn diverse functies brengt hij grote financiële kennis mee, evenals ervaring met de accountantssector en andere relevante werkterreinen van de AFM. We kijken uit naar zijn inbreng in onze raad en zien hem als een uitstekende kandidaat voor de auditcommissie.”

De Raad van Toezicht houdt toezicht op het beleid van het bestuur van de AFM en de algemene gang van zaken. Ook houdt de Raad toezicht op bedrijfsmatige en beheersmatige aspecten van de AFM, zoals de begroting. Behalve David Voetelink bestaat de Raad van Toezicht nu uit: Martin van Rijn (voorzitter), Willemijn van Dolen en Wendy de Jong. Het proces van invulling van de vacature voor het vijfde rvt-lid loopt nog. Ondertussen heeft Rob Becker zich niet beschikbaar gesteld voor een tweede termijn en hij heeft de Raad van Toezicht verlaten per 15 juli jongstleden om aan de slag te gaan als non-executive Director bij AXA UK Plc.

 



Plaats uw reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *