Het VCO bestuur gooit het roer om

03 september 2017

Het bestuur van de Nederlandse Vereniging van Compliance Officers (VCO)  heeft de afgelopen periode hard gewerkt om het jaarlijks terugkerende VCO symposium in een nieuw jasje te steken. Naar aanleiding van de evaluaties van de afgelopen jaren heeft het VCO bestuur het roer omgegooid: vanaf dit jaar is er meer focus op de inhoud en meer focus op de leden.
Stijn Sarneel, de voorzitter van het VCO bestuur verwoordt het al volgt:  “We willen vanuit de vereniging meer voor onze leden doen. We zijn een vereniging met professionals in een kennis intensief vak. Juist in onze vereniging kun je kennis en ervaringen uitwisselen, waardoor we allemaal ons vak nog beter kunnen uitoefenen. Sinds twee jaar organiseren we vanuit de VCO kennistafels. Een aantal van die tafels heeft al mooie producten opgeleverd. Zoals de kennistafel gedrag en cultuur en de kennistafel beroepscompetentieprofiel. Naast deze kennistafels waarin we als leden onderling nu al veel met elkaar delen, vinden we het belangrijk om ons ook door experts van buiten de VCO te laten inspireren. Ons jaarlijkse symposium biedt daar een goede gelegenheid voor. We zijn dan ook trots dat we op donderdag 28 september een fantastische sprekerslijst hebben kunnen samen stellen. Naast een aantal VCO leden prijken onder meer de volgende namen op de sprekerslijst: Bart Schermer, Heidi Broekhuis, Dick Blommesteijn, Marc van Eck, Victor Gevers, Sharona Glijnis en Kim Grinwis. We kijken uit naar een dag waarop we als VCO leden met elkaar het gesprek kunnen aangaan onder de deskundige leiding van Tom van ’t Hek. Overigens is de dag ook toegankelijk voor niet leden”.
Op donderdag 28 september aanstaande zal namelijk dit symposium plaatsvinden in een oud schoolgebouw, inmiddels omgebouwd tot congreslocatie onder de naam The Colour Kitchen in Zuilen. De locatie is niet alledaags. Men waant zich even terug in de schooltijd als men het karakteristieke schoolgebouw uit de jaren dertig binnenloopt. Een bijzondere en sfeervolle locatie midden in de Utrechtse wijk Zuilen. Mede daardoor kan de dagvoorzitter Tom van ‘t Hek u meenemen naar de schoolbanken voor prachtige ‘Compliance colleges en – keuzevakken’. De opzet van het symposium is dat er geen commerciële verhalen verteld worden, maar meer inhoudelijke discussies.  Op basis van ‘best practices’ van VCO leden worden er inhoudelijke workshops (keuzevakken) samengesteld, waarmee instrumenten worden geboden die toepasbaar zijn in de praktijk.
Voor meer informatie en om in te schrijven gaat u naar de website van VCO. 

Plaats uw reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *