Het grote avontuur begint weer: ABN AMRO naar de beurs

10 november 2015

De enige aandeelhouder van ABN AMRO, in casu de Rijksoverheid laat weten dat vandaag, dinsdag 10 november, het prospectus gepubliceerd is. De eerste handelsdag op Euronext Amsterdam vindt naar verwachting op 20 november 2015 plaats. Het prospectus is goedgekeurd door de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en bevat belangrijke informatie over ABN AMRO en de beursgang.


Na de aankondiging van de beursgang op 27 oktober 2015 (de Intention to float) heeft de zogenoemde Pre Deal Investor Education plaatsgevonden. De analisten van de begeleidende banken hebben intensief contact gehad met de beleggers over hun visie op ABN AMRO. Deze gesprekken hebben informatie opgeleverd zodat meer richting gegeven kan worden over de bandbreedte van de prijs en de indicatieve omvang van de eerste plaatsing. De indicatieve bandbreedte van de prijs is 16-20 euro per certificaat van bestaande aandelen. De indicatieve omvang bestaat uit de plaatsing van 20% van de certificaten. Met een zogenaamde “green shoe” van maximaal 15% kan de omvang van de eerste plaatsing uitkomen op 23%.
Nu het prospectus is gepubliceerd, gaat de zogenoemde book building fase van start. De raad van bestuur van ABN AMRO gaat de komende weken op road show om beleggers te interesseren voor ABN AMRO. Vanaf nu kunnen beleggers een order plaatsen. Aan het einde van de book building fase worden de exacte prijs van de certificaten, de omvang van de eerste plaatsing en de toewijzing aan beleggers bepaald. Er vindt een voorkeurstoewijzing van certificaten plaats aan Nederlandse particuliere beleggers. Voor hen wordt ook een informatiebrochure uitgegeven.
Het prospectus en de brochure zijn terug te vinden op www.abnamro.com/beursgang.



Plaats uw reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *