Het buitenbeentje Optima Bank vraagt faillissement aan

15 juni 2016

Al eerder berichtten wij (op onze Franstalige site) dat de Nationale Bank van België ingegrepen had bij Optima Bank. Nu is zeer recentelijk bekend geworden dat de bank zelf het faillissement heeft aangevraagd. Ondanks dit alles is op de website van deze bank nog steeds het opiniestuk te lezen (11 april 2016)  van Danny De Raymaeker, Chief Executive Officer van Optima Bank, die de bank graag als buitenbeentje wilde positioneren. Welaan, dat is gelukt. 

Danny De Raymaeker: “Optima was een pionier, is dat altijd gebleven, en zal dat ook de komende jaren blijven. Marktleider worden, is een boeiend traject. Marktleider blijven, vraagt minstens evenveel inspanningen. Optima heeft daarbij geluk: op de lauweren rusten, zit niet in de genen. Zo was 2015 nog het jaar waarin we definitief afscheid namen van de gereglementeerde spaarrekening en de kredietverlening. Bewust. Om ons uitsluitend te focussen op onze kerncompetentie: financiële planning. Ieder zijn vak. Deze focus is al uniek op zich. En we leggen de lat steeds hoger. We namen onze audit onder handen en maakten die diepgaander, overzichtelijker en meer actiegericht. Daarnaast introduceerden we het Plan 2.0. De vermogenssituatie van onze klanten kan ingrijpend veranderen, bijvoorbeeld bij het stopzetten van de bedrijfsactiviteit. Dan dringt zich een nieuwe – vaak beperktere – analyse op, zodat het oorspronkelijke plan waar nodig kan worden bijgestuurd. Onze zorg is levenslang.
Ook breidden we vorig jaar het productaanbod substantieel uit met een selectie van de beste beleggingsfondsen op de markt. Die fondsen worden overzichtelijk gebundeld in boeketten, die telkens afgestemd zijn op uw risicoprofiel en uw portefeuille optimaal diversifiëren. Alle geselecteerde fondsen hebben een uitstekend trackrecord en worden actief beheerd. Wat de markten ook doen, door dit actief beheer zetten de fondsen hun zeilen naar de wind.
Marktleider worden, is een boeiend traject. Marktleider blijven, vraagt minstens evenveel inspanningen. Onze partner, Optima Global Estate, blijft selectief zoeken in de markt naar interessante projecten voor residentieel investeringsvastgoed. Alleen projecten op uitstekende locaties in de grootsteden Brussel, Antwerpen en Gent komen in aanmerking. Daarnaast speelt het Waterview project, in samenwerking met de KU Leuven, in op de vraag naar kwalitatief hoogstaande studentenappartementen in Leuven.
Om onze klanten optimaal en accuraat te blijven dienen, hebben we onze planners en adviseurs nog beter uitgerust: met tablets, én eigen ontworpen software. In samenwerking met onze partners – verzekeringsmaatschappijen en fondsenbeheerders – zorgen we er voor dat onze klanten hun plan online mee kunnen opvolgen. Maar op één punt blijven we koppig ouderwets. Onze mensen maken het verschil en dus blijven we investeren in persoonlijk contact met onze klanten, die we thuis en buiten de normale werkuren blijven bezoeken. Uw vermogenssituatie is uniek en verdient dus een gepersonaliseerde aanpak.
Optima is een buitenbeentje in de financiële sector en dat willen we zo houden. Het uitgangspunt in de relatie met onze klanten is het financieel plan. Wij willen niet praten over beleggingsbeslissingen, zonder het eerst met u over het bredere plaatje te hebben gehad. Wat zijn uw doelstellingen? Waarvan ligt u ’s nachts wakker? Het is belangrijk om te weten waar u naartoe wilt, vooraleer we samen het juiste pad uittekenen naar uw financieel geluk. Want dat blijft ons doel. Vroeger én nu. Sommige dingen veranderen nooit.
 

Plaats uw reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *