Het boek van Marc Pierar uit 2047

31 oktober 2014

Het is 2047, bijna twintig jaar na de Artificiële Intelligentie revolutie van 2029. Technologieën zoals Google Car en Google Glass zijn alledaags geworden. Wereldwijd is veel werk verdwenen. Voor misdaadbestrijders is er echter nog volop werk. Op een zomerse vrijdagavond wordt in Amsterdam een moord gepleegd.
Twee rechercheurs stellen tijdens het onderzoek een aantal filosofische vragen aan de orde. Als vrijwel al het werk door computers en robots wordt gedaan, welk werk gaan wij dan doen? Wat is het verschil tussen mensen en computers? Vrije wil? Wat is dan de rol van die vrije wil?
De schrijver, Marc Pierar, is oorspronkelijk onderwijspsycholoog. Tijdens zijn studie leerde Marc Artificiële Intelligentie kennen en raakte hij gefascineerd door de theorie van B.F. Skinner. Sinds 1988 werkt Marc in de IT. Recentelijk heeft hij een aantal artikelen geschreven over de impact van IT op werk. De komende jaren gaat IT wereldwijd veel werk doen verdwijnen. Google Car is een teken aan de wand. Zal er nog werk zijn? En wat zullen wij dan gaan doen?”
Het zojuist uitgekomen boek omvat 238 pagina’s met als titel “De Nomade van de Weg” en is in paperback verkrijgbaar tegen de prijs van 19,25 euro.
ISBN 978-94-022-1188-7

Plaats uw reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *