FSMA verplicht het uitbrengen van bod op Sucraf

01 juni 2016

Value8 deelt mede dat zij een verplicht bod zal uitbrengen op alle gewone aandelen en winstbewijzen van Sucraf (Sucrerie et Raffinerie de l’Afrique Centrale) die zij nog niet in bezit heeft. Het verplichte bod komt voort uit een tijdelijke overschrijding van de biedgrens van 30 procent.

Sucraf is een BFZA, een beursfonds zonder operationele activiteiten. Voorheen exploiteerde Sucraf een suikerplantage in de Democratische Republiek Congo, maar deze activiteit is onteigend. De interesse van Value8 in Sucraf en de belangname zijn ingegeven door de beursnotering die na aanpassing van onder andere de governance kan worden aangewend voor nieuwe activiteiten.Value8 heeft aan de Belgische beurstoezichthouder FSMA aangegeven bereid te zijn een verplicht bod op de aandelen en winstbewijzen Sucraf uit te brengen.
Value8 streeft ernaar om in de toekomst Sucraf geschikt te maken voor een mogelijke reverse listing. Het verwerven van een substantieel groter belang danwel een meerderheidsbelang in Sucraf kan daarbij instrumenteel zijn. Het bod zal in de komende weken worden geformaliseerd in goed overleg met de FSMA.

Plaats uw reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *