Excel blijft, maar wordt omgevormd in CPM-omgeving

25 augustus 2015

Michel Klompmaker
Vena Solutions is een van oorsprong Canadees bedrijf uit Toronto, dat snel groeit, ook in Europa. Kritische bedrijfsprocessen, gebaseerd op Excel, kunnen nu omgevormd worden in een volledige Corporate Performance Management (CPM) omgeving. We spraken daarover met Ger van Nijkerken van Vena Solutions.
Hoe zit dat nu precies met die oplossing die jullie aanbieden?
Ger van Nijkerken: “Wij zijn op dit moment het snelst groeiende CPM bedrijf in de markt dat een oplossing biedt om kritische bedrijfsprocessen gebaseerd op Excel te automatiseren. Zulke bedrijfsprocessen waar Excel een wezenlijk onderdeel van uitmaakt wordt door Vena Solutions omgevormd in een volledige Corporate Performance Management (CPM) omgeving. De voorkant blijft voor de gebruiker alle kenmerken van native Excel behouden, echter de oplossing beschikt dan over een centrale database (SQL), een volledige workflow methodiek, audit trails, beveiliging, business rules, proces management en zelfs voor de liefhebbers een OLAP qube voor complexe en massale calculaties. “
Met als gevolg dat…?
Ger van Nijkerken: “Met als gevolg dat hierdoor de resultaten van de bewerkingen en de uitkomsten voor de operationele managers te vertrouwen zijn qua accuratesse, integriteit en last but not least veilige opslag. Er is daarbij maar één waarheid als uitkomst van het bedrijfsproces en toch blijft de Excel omgeving en zijn flexibiliteit gehandhaafd!”
Waar worden jullie oplossingen zoal voor ingezet?
Ger van Nijkerken: “Vena Solutions wordt voor vele bedrijfsprocessen ingezet. Laat ik het maar in het Engels zeggen, zoals onder andere bij : Budgeting, Planning and Forecasting ; Modeling and Analyses ; Sales and Demand Planning ; Operations Planning ; Business Process Planning ; Reporting ; Accreditation Processes ; Financial Close and Consolidation ; Regulatory Reporting and Project Planning.  We hebben inmiddels al meer dan 200 klanten uit alle sectoren vanaf kleine, middelgrote en grote ondernemingen. In Europa is Vena Solutions begin 2015 gestart vanuit het Europese hoofdkwartier hier in Amsterdam en een UK vestiging in London. Ook werkt Vena Solutions in diverse Europese landen en in Azië en Australië met geselecteerde partners.”
We zien dat jullie niet de makkelijkste bedrijven hebben als klanten, waaronder heel wat ondernemingen uit de Financial Services Industry, hoe zit dat precies?

Ger van Nijkerken: “Dat klopt en daar zijn we ook erg blij mee. Vaak wordt onze oplossing ingezet om het proces rond Regulatory Reporting en Risk & Compliance Reporting te optimaliseren en te professionaliseren. Dit doen we onder andere bij bekende partijen, zoals BNP Paribas, Wells Fargo, MCAN Mortgage, Regions Financial Corporation, Morgan Stanley, Eagle Bank, Santander en Hermes Investments. Ik verwijs graag naar de quote van Mike Farrow, Senior Manager Financial Reporting , AES, die het volgende zei: “Wij sturen zo’n 170 manuele, grote Excel templates naar onze vestigingen wereldwijd. Alleen dat is al een hele klus om te beheren. Met Vena Solutions reduceer ik niet in personeel, maar kunnen onze mensen veel intelligentere activiteiten ontplooien, in plaats van zich bezig te houden met e-mailing en controleren of anderen wel de spreadsheets correct hebben ingevuld.”
Bekijk hieronder de video van Vena Solutions

Vena in 90 Seconds


Overigens, een opmerkelijke constatering is dat Vena Solutions door Gartner, Deloitte en PwC is opgemerkt als een zeer interessante nieuwe technologische provider. Net zoals ook het CFO magazine en het CIO magazine in de USA Vena Solutions op hun watchlist hebben geplaatst. Laten wij dat dan ook maar doen als Risk & Compliance Platform Europe.
Voor meer informatie:
gvannijkerken@venasolutions.com
www.venasolutions.com

Plaats uw reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *