En weer een zonnig Jaarcongres achter de rug, niet alleen letterlijk maar ook figuurlijk…

16 juni 2023
Kennisbank

Gisteren, 15 juni was het andermaal een zonnige dag bij het Risk & Compliance Jaarcongres in Baarn. Niet alleen letterlijk, want de vaste bezoekers weten dat wij elk jaar zorgen voor mooi weer bij ons congres op het Landgoed Groot Kievitsdal in Baarn, opdat we ten volle kunnen genieten van de  prachtige terrassen aldaar om te kunnen netwerken. Figuurlijk was het ook zonnig en levendig, want het onderwerp innovatie en toezicht in relatie tot RegTech bleek aan te slaan, want vele sprekers, experts en aanwezigen werden min of meer op een nette manier in bedwang gehouden door de dagvoorzitters Michelle Fisser en Edwin Weller, want een ieder wilde graag een duit in het zakje doen en mengde zich in de discussies. Zo was er onder andere het debat met de vier experts, zie foto hierboven, en de dag werd afgesloten met een netwerkdiner waarbij na het hoofdgerecht het Professorendebat werd opgediend. Binnenkort kunt u meer content verwachten over ons Congres van gisteren. Wellicht is het interessant om al vast de datum voor volgend jaar in Baarn ergens te noteren, te weten donderdag 13 juni 2024. Het thema is dan “De Wwft, wat kunnen en wat doen we ermee?”

De eerste keynote was voor Floris Schorer van ING Bank. Hij ging in op de uitdagingen rond RegTech voor een internationale speler als ING Bank. Daarna kwamen Chris Demetrius en Rona Antonius op het podium, namens FinTech speler Hyphe over hoe zij als Digital Asset Liquidity Provider omgaan met de nieuwe Europese regelgeving MiCA. Vervolgens ging Cor Jan Dasselaar in gesprek met Nobert Boon van Easybroker over de ervaringen en aanvaringen van Easybroker met de toezichthouder AFM.

Er waren na de middagpauze twee inhoudelijke break out sessies, eentje van BrightStone / Lumen Group over de relatie compliance en privacy officer en de andere kwam van JS Italy en ging over de mogelijkheden van AI en Machine Learning bij financiële instellingen.

Vervolgens het debat met de vier experts en toen na de netwerkborrel op het terras was het tijd voor het traditionele netwerkdiner, met zoals gezegd het Professorendebat tussen Stefan Duchateau en Bart Joosen, onder leiding van Menno Weij.

Plaats uw reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *