Eindelijk opvolgers voorgedragen voor Bert Bruggink van Rabobank

07 september 2015

De raad van commissarissen van Rabobank heeft het voornemen Carin Gorter  en Bas Brouwers te benoemen tot lid van de raad van bestuur van Rabobank Nederland. Beide benoemingen zullen ter toetsing worden voorgelegd aan de toezichthouders en ter advisering aan de Ondernemingsraad. Carin Gorter zal de functie van Chief Risk Officer (CRO) gaan vervullen en Bas Brouwers zal de functie van Chief Financial Officer (CFO) bekleden. De bestaande functie van Chief Financial and Risk Officer, die nu nog wordt vervuld door Bert Bruggink, wordt gesplitst. Zodra de vereiste goedkeuringsprocedures zijn afgerond zullen nadere mededelingen worden gedaan.


Wout Dekker, voorzitter van de raad van commissarissen: “De Rabobank is onder leiding van Wiebe Draijer een transformatieproces gestart en er zijn fundamentele verbeteringen in gang gezet. We werken aan een aanpassing van ons bestuursmodel en aan een nieuw Strategisch Kader voor de periode 2016-2020. Dit proces zal in december van dit jaar zijn afgerond, maar ook daarna moet nog zeer veel werk worden verzet. We halen met Carin Gorter en Bas Brouwers twee bestuurders in huis van het kaliber dat noodzakelijk is om onze ambitie als coöperatieve klantgerichte bank waar te maken. Beiden hebben jarenlange ervaring in de top van het bankwezen. Carin Gorter is met haar veelzijdige ervaring op het gebied van risicomanagement, audit en compliance van grote waarde voor de Rabobank als CRO. Bas Brouwers is met zijn zeer goede en relevante staat van dienst een uitstekende bestuurder voor de positie van CFO. De raad van bestuur kent met de komst van Carin Gorter en Bas Brouwers een meer gebalanceerde samenstelling en beschikt over de expertise en ervaring die nodig is om goed in te spelen op de uitdagingen waar wij voor staan.”

Bestuursvoorzitter Wiebe Draijer: “Wij zijn zeer gelukkig met de voorgenomen benoeming van Carin Gorter en Bas Brouwers. Ze hebben de voor de Rabobank geschikte achtergrond en ervaring en zijn een grote aanwinst voor ons team. We kijken dan ook zeer uit naar hun komst en bijdrage aan de verdere ontwikkeling van onze mooie coöperatieve bank.”
Met deze benoemingen komt er waarschijnlijk een einde aan de stilzwijgende afspraken tussen de grootbanken om elkaars topbestuurders niet bij elkaar weg te kapen…

Plaats uw reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *