ECB gaat spreken op Risk & Compliance Congres

10 januari 2016

Op 2 juni aanstaande zal Pien van Erp Taalman Kip, divisiehoofd toezicht banken bij de ECB uit Frankfurt spreken als keynote op komend Risk & Compliance Congres in Baarn.

Zoals bekend is het thema van het Congres ” Impact Internationaal Toezicht” .  De organisatie van het Congres is daarom erg  verheugd met de komst van Pien van Erp Taalman Kip. Zij is namelijk divisiehoofd in het Directoraat-Generaal Micro-Prudentieel Toezicht I van de Europese Centrale Bank (ECB) in Frankfurt. Dit directoraat houdt toezicht op de 30 meest significante banken van de in totaal zo’n 130 banken in het “Single Supervisory Mechanism” (de belangrijkste banken in het Euro gebied) waar de ECB direct toezicht op houdt. Haar divisie is verantwoordelijk voor het toezicht op vier van zulke banken in verschillende landen.
Daarvoor was zij als afdelingshoofd bij De Nederlandsche Bank verantwoordelijk voor het toezicht op verschillende Nederlandse banken. Zij begon bij DNB in 2000 als hoofd van een toezichtbeleidsteam en leidde enkele jaren een statistiekafdeling alvorens zij overstapte naar het directe bankentoezicht.
Voor het programma, meer sprekers en om in te schrijven gaat u naar de speciale congreswebsite www.riskcompliancecongres.nl  
 

Plaats uw reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *