Door de modder tegen slavernij

09 juli 2019

Op zaterdag 22 juni gingen ruim 500 kinderen, vrouwen en mannen letterlijk door de modder tijdens de tweede MudRaise in Flevonice te Biddinghuizen. Met deze run vol glibberige obstakels vroegen zij aandacht voor slavernij én wierven ze fondsen voor het werk van International Justice Mission (IJM), ’s werelds grootste organisatie in de strijd tegen moderne slavernij. De deelnemers aan de MudRaise kregen de uitdaging mee om met hun prestatie fondsen te werven die gelijk staan aan de kosten van een reddingsoperatie. IJM bevrijdt jaarlijks duizenden slaven uit fabrieken, bordelen en huizen waar zij worden misbruikt voor de webcam. Inmiddels is al meer dan € 350.264 euro door de mudraisers opgehaald.

De MudRaise werd gehouden in Flevonice in Biddinghuizen en begon met een peptalk van Monica Nettey, advocaat voor IJM in Ghana. Nettey en haar collega’s bevrijdden afgelopen jaren meer dan honderd jongetjes uit slavernij op Lake Volta. Kinderen vanaf 4 jaar worden daar gedwongen om het water in te duiken om verstrikte netten los te maken. Hun werk is levensgevaarlijk: ze lopen voortdurend gevaar te verdrinken. Daarbij zijn ze meestal ondervoed en kampen velen met ziekten als malaria en de wormziekte.

IJM is wereldwijd actief in 10 landen, waar in 17 veldkantoren gevochten wordt tegen onder andere gedwongen arbeid, mensenhandel voor de seksindustrie en misbruik van kinderen voor cyberseks. Jaarlijks bevrijdt de organisatie duizenden slachtoffers, helpt het lokale autoriteiten bij het aanklagen van de misdadigers en helpt het overheden bij structurele verandering van samenlevingen, met als doel de armen te beschermen tegen geweld.

Op 12 november aanstaande wordt door het Risk & Compliance Platform Europe en IJM het Congres met als thema “Moderne slavernij en risico’s ketenaansprakelijkheid” georganiseerd in de namiddag in “De Groene Afslag” te Laren. Nog niet alle sprekers zijn geconfirmeerd, maar de hoofdlijnen van het programma staan vast. U kunt nu reeds uw entreeticket reserveren via de speciale congreswebsite www.riskcongrespublicvalues.nl 

www.ijmnl.org

Plaats uw reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *