Digitalisering bij corporaties: Meer voor minder is het doel

07 juli 2017

Tot 15 juli kunt u nog in aanmerking komen voor de Digital Award, die op 16 november aanstaande uitgereikt gaat worden aan de door de vakjury aangeduide winnaar tijdens het congres van CorporatieNL. De juryvoorzitter is Piet Klop RA MGA. We spraken met hem over digitalisering bij corporaties.

De digitale ontwikkeling gaat erg snel. Dit biedt nieuwe mogelijkheden, ook voor corporaties. Goede uitrol van digitalisering maakt dat processen sneller en beter kunnen. “Meer voor minder”, noemt Klop dat.
Piet Klop: ”Ik vind ik het een uitstekend initiatief van CorporatieNL om met de Digital Award kennis delen te stimuleren. De marktpartijen hebben daar uiteraard een commercieel belang bij. Dat mag en zo werkt het in onze economie. Maar het is ook gewoon mooi als met goede initiatieven de bedrijfskosten van corporaties naar beneden kunnen en de kwaliteit van de dienstverlening aan de huurders verbetert. Dit helpt corporaties om hun maatschappelijke doelstellingen te realiseren. Uiteindelijk merken de huurders dit in hun portemonnee.”
Voor wat betreft de verwachtingen van Klop, wiens hart bij de sociale volkshuisvesting ligt, gaf hij het volgende commentaar: “Ik verwacht van de deelnemers dat zij met aansprekende, “leuke” projecten komen die verfrissend zijn en duidelijk gebruik maken van de digitale mogelijkheden van vandaag. We denken vaak dat het technologie van morgen is, maar de praktijk is dat “het” al bestaat. Commerciële partijen hebben via de Digital Award een fantastische kans om op een mooi podium te komen. Corporaties hebben eigenlijk de maatschappelijk plicht om te delen, immers alle corporaties staan voor dezelfde maatschappelijke doelstellingen. Corporaties zijn geen concurrenten van elkaar maar collega’s!”
CorporatieNL Digital Awards
Bent u nieuwsgierig geworden, of bent u diegene die de voorzitter van de jury en zijn medejuryleden gaat verrassen met een uniek project? Geef je dan uiterlijk voor 15 juli 2017 op voor de nominatieronde. Via deze link vindt u alle informatie over het aanmeldproces en de gestelde criteria.

Plaats uw reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *