De rol van de poortwachter anno 2022, publieke versus private sector

22 april 2022

Op donderdag 16 juni 2022 zal andermaal op het Landgoed Groot Kievitsdal te Baarn het Risk & Compliance Jaarcongres plaatsvinden. Dit keer over de rol van de poortwachters. Het belooft zonder meer een bijzondere dag te worden; voor het eerst in de geschiedenis komen alle spelers samen. De uitdagingen die de continu veranderende wet- en regelgeving met zich meebrengen is voor iedereen merkbaar. Het onderwerp is gecompliceerd en de belangen zijn groot. De functie van poortwachter is de afgelopen jaren in belangrijkheid toegenomen. Logisch want vanuit wet- en regelgeving worden er hogere eisen gesteld aan het bedrijfsleven, en niet alleen aan de financiële dienstverleners, die natuurlijk als eerste aan de beurt zijn als het gaat om de strijd tegen witwassen. Vele honderden nieuwe medewerkers, al dan niet in vaste dienst, zijn de laatste jaren aangenomen door de financiële dienstverleners, want de consequenties van nalatigheid op dit gebied kan ze duur komen te staan. De voorbeelden zijn bekend. Maar niet alleen de Financial Services Industry krijgt te maken met de strengere wetgeving rond poortwachters, ook accountants, advocaten, notarissen en het gewone bedrijfsleven kunnen op een gegeven moment wettelijk aangesproken worden op dit gebied. Maar wie betaalt de rekening voor al die kosten die de private sector moet ophoesten?

Wat is de rol van de toezichthouder, de wetgever en de publieke sector? Wat is de impact op de dagelijkse praktijk van de strenger wordende regelgeving? Worden groepen ondernemers en personen bij voorbaat uitgesloten? Maar hoe nu verder?

Daarover gaan we in gesprek met zowel de publieke als de private sector, onder leiding van onze dagvoorzitter Geert Vermeulen. De opzet van het Risk & Compliance Jaarcongres is interactief, de keynotes zijn daarop voorbereid en uiteraard de experts die deelnemen aan Het Grote AML/CDD/KYC Debat onder leiding van Michael van Woerden.

De inschrijving is uitsluitend online. Het programma begint na de netwerk lunch om 13.15 uur in de Parkzaal. Er is een grote parking op het Landgoed waar u gratis kunt parkeren tot en met het netwerkdiner.

Voor meer informatie over alle sprekers en het programma gaat u naar de speciale website van het Risk & Compliance Jaarcongres.

Plaats uw reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *