Photo: Consumentenbond

Consumentenbond gaat juridische strijd aan met Google

30 mei 2023

De Nederlandse Consumentenbond wil dat Google stopt met het schenden van uw privacy en om gaat daarvoor de juridische strijd aan met deze gigant en vraagt daarbij ook om compensatie. Volgens de Consumentenbond wordt er namelijk miljarden verdiend als gevolg van de schending van de privacyregels. De Consumentenbond strijdt hiervoor samen met de Stichting Bescherming Privacybelangen. Er is een actie gestart en daarvoor kunt u zicht gratis aanmelden. Over het waarom en hoe leest u hierna. 

Wat is er mis volgens de Consumentenbond? Welaan, Google schendt elke dag uw online privacy en volgt stiekem uw fysieke locatie. Google verzamelt, analyseert en deelt gegevens over u met anderen en verdient daar miljarden aan. Zonder dat u daar iets tegen kunt doen en dit is een inbreuk op uw privacy. Vandaar dat Google moet stoppen met het schenden van uw privacy en een schadevergoeding betalen. De Bond eist ook dat Google structurele veranderingen doorvoert zodat het niet langer uw privacy schendt. Google maakt van u een product en incasseert jaarlijks miljarden aan advertentieverkoop, aldus de Consumentenbond.

Maakt u gebruik van diensten als Google Search, Google Chrome, Google Maps, YouTube, Gmail of heeft u een Android-telefoon? Als dat zo is, dan heeft Google uw privacy geschonden, aldus de Consumentenbond. Want Google verwerkt gegevens van u, zonder dat u dit weet en zonder uw toestemming. Het gaat onder andere om uw locatiegegevens, surfgedrag en app gebruik. Bovendien houdt Google 24 uur per dag uw activiteiten bij. Het combineert de gegevens over u van verschillende Google-producten en -diensten die u gebruikt om een persoonlijk profiel van u te maken. Google gebruikt deze persoonlijke profielen om gerichte advertenties te verkopen. Privacy is een grondrecht en een voorwaarde om vrij te zijn in wie u bent en wat u doet. Google schendt dit recht, aldus de Bond.

Daarom gaat de Consumentenbond het juridische gevecht aan met Google. U moet namelijk weten waar u aan toe bent en controle hebben over de gegevens die u met Google en zijn partners deelt. Meldt u nu gratis aan en claim een vergoeding en uw privacy terug.



Plaats uw reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *