Claudia Zimmermann

Claudia Zimmermann

Director Risk & Compliance Duitsland

Censuur in Duitsland, maar nu met steun van de USA

20 juli 2020

Het klinkt misschien een beetje vreemd zo op het eerste gezicht. Censuur in Duitsland, dat is toch al sinds de Tweede Wereldoorlog definitief voorbij? Dat klopt ook, in Duitsland bestaat gelukkig de vrijheid van meningsuiting en er is persvrijheid. Maar toch is er iets raars aan de hand. Er wordt geen enkele journalist in Duitsland opgepakt en ter dood veroordeeld, in tegenstelling tot sommige andere landen zoals China en Iran. Gelukkig maar, maar er gebeuren toch wel wat merkwaardige dingen. En waarom dan, vraagt u zich af? Welaan, het antwoord is simpel. Zeer grote ondernemingen zitten maar wat graag bij de regeringsleiders op schoot en bij de voor hen interessante ministers en staatssecretarissen om hun eigen grote financiële belangen te kunnen verdedigen. Ik leg u heel concreet uit hoe dat precies werkt in mijn geval. 

Ik ben al jarenlang journalist en kan putten uit tientallen jaren ervaring. Mijn credo was en is nog steeds waarheidsvinding gebaseerd op de feiten, ongeacht om welke persoon en / of onderneming het gaat. Een aantal jaren geleden startte ik met mijn eigen YouYube videokanaal en elke week plaatste ik daarop de door mij ingesproken video’s over verschillende onderwerpen over de economie, politiek, corruptie, klimaat, etc… Dat kanaal heette Games of Truth en dat kreeg steeds meer bekendheid en abonnees. Dus kreeg het ook steeds meer impact en de issues die ik ter sprake bracht waren soms niet zo aangenaam voor bepaalde personen en ondernemingen, maar zij waren wel gebaseerd op grondig onderzoek mijnerzijds en dat van mijn collega’s uit mijn netwerk. De door mij genoemde feiten werden ook niet weersproken door de betrokkenen en ook mocht ik geen enkel bericht ontvangen over een feitelijke onjuistheid.

Ondertussen groeide de populariteit van mijn videokanaal sterk en werd er een list verzonnen. Opeens werd door YouTube (Google dus) mijn videokanaal op zwart gezet. Zo werkt dat dus tegenwoordig achter de schermen.

Claudia Zimmermann 

 

Plaats uw reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *