Bots for Humanity in de bres voor goede doelen via cryptocurrencies…

23 mei 2022

Dina-Perla Portnaar & Michel Klompmaker

Voor zover bekend is het nu mogelijk om voor het eerst een goed doel te financieren via cryptocurrency. Bots for Humanity en DemaTrading maken giften via trading bots mogelijk. De bots gaan op het platform met de donaties aan de slag. Door op strategische momenten op de cryptocurrency markt te kopen en te verkopen, maakt de trade bot winst voor het goede doel en de donateurs, aldus de oprichters Reint Tiggelaar en Demian Voorhagen. Bots for Humanity start nu met een pilot, waarbij vijftig tot honderd mensen €100 of meer op hun account kunnen zetten. Daar blijft het bedrag zitten. De donateur levert de API-sleutels aan en DemaTrading gaat voor de betrokkenen handelen op hun eigen account. De bot wordt aan het account gekoppeld, waarna er gehandeld wordt en aan alle partijen uitgekeerd kan worden. DemaTrading doneert de helft van de omzet – namens de donateur – aan stichting Bots for Humanity. De stichting zal hiermee – naast de kosten dekken, vooral bijdragen aan het goede doel. Voorlopig kiest Bots for Humanity goede doelen in Nederland uit, zodat het geld makkelijker zichtbare resultaten kan opleveren en impact kan maken.

Reint Tiggelaar, oprichter van Bots for Humanity : “We zijn aan het bouwen, zodat we in de toekomst nog meer goede doelen kunnen ondersteunen en onze technologie verder kunnen versterken. We willen Bots for Humanity nog beter maken, zodat het de centrale plek wordt voor giften. Ook zijn we bezig met de ANBI-status, waarmee het voor donateurs belastingtechnisch nog voordeliger wordt. En we werken aan een AFM-vergunning. Daarmee kunnen de gedoneerde bedragen zelf beheerd worden. Vanaf dan kunnen donateurs maandelijks een bedrag overmaken, zonder een account te hebben bij een exchange. Eén donatie kan terugkerende impact maken.”

Demian Voorhagen, CEO DemaTrading : “We vinden het belangrijk dat donateurs volledig ontzorgd worden door de technologie en onze portfoliomanagementsoftware. In onze community zien we een wisselwerking van hoe we algoritmen bouwen, versus hoe ze weer gebruikt worden zodat iedereen toegang krijgt tot deze nieuwe manier van traden via ons platform. Tegelijkertijd willen we vooral laten zien hoe de menselijke maat in de wereld van cryptocurrency en tech vastgehouden kan worden. Bots for Humanity hoort daar als vooruitstrevend initiatief absoluut bij. We zijn trots op wat we gezamenlijk neerzetten.”

Bots for Humanity werd in 2021 opgericht door Reint Tiggelaar en is het donatieplatform voor de toekomst. Zowel de donateur als het goede doel profiteert door gebruik te maken van trade bots op de cryptocurrencymarkt. Bots for Humanity zoekt dagelijks de goede doelen die bij het platform passen. DemaTrading werd in 2021 opgericht door Demian Voorhagen en biedt crypto-algoritmen en portfolios aan via diverse B2C- en B2B-platformen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Amstelveen en heeft tien specialisten. DemaTrading heeft een omzet van meer dan €150.000 en heeft €250.000 in funding opgehaald. Momenteel is het bedrijf bezig met een nieuwe ronde.

Meer informatie via http://dematrading.ai. en via http://botsforhumanity.org

Plaats uw reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *