BoomBustBoom in première in Tuschinski Theater

10 juni 2015
Kennisbank

Michel Klompmaker
De trailer van de film BoomBustBoom werd afgelopen donderdag vertoond tijdens het Risk & Compliance Congres 2015 in Baarn.  Op 26 mei jongstleden konden genodigden van Cardano de première van de hele film met Nederlandstalige ondertiteling zien in het Tuschinski Theater in Amsterdam. De hoogst amusante documentaire film is geschreven door Terry Jones (Monty Python) en Theo Kocken (Cardano).
De productie van de film is een mix van de bekende Monty Python filosofie, maar met een erg serieuze ondertoon, middels de  interviews met diverse bekende professoren en de beelden van interviews en speeches van politieke voormannen en de keiharde werkelijkheid van de crisis. De crisis van 2008 wordt ook in historisch perspectief geplaatst en Theo Kocken, inmiddels ook verbonden aan de Vrije Universiteit in Amsterdam als hoogleraar, zegt daarover het volgende: “BoomBustBoom is een film over ons inherent instabiele economische klimaat en hoe menselijk gedrag bijdraagt aan het ontstaan van financiële crises. Het is cruciaal dat we begrijpen wat er mis is gegaan en hoe we de negatieve gevolgen van grote financiële crises kunnen beperken.”
De Nobelprijswinnaars Daniel Kahneman, Robert Schiller en Paul Krugman werkten mee aan de film.  Ook de Bank of England werkte mee middels Andy Haldane. Ook kregen Terry Jones en Theo Kocken de medewerking van de bekende journalisten Paul Mason en John Cassidy.
De man die naast John Cleese schitterde bij Monty Python, Terry Jones over zijn co-auteurschap: “Ik was gefascineerd toen ik hoorde dat economiestudenten leren dat crashes gewoonweg niet plaatsvinden en ik wilde door middel van de film een link leggen tussen onze stabiele economie en de wijze van doceren.”
BoomBustBoom is al met een bijzonder humorvolle film, met een ernstige economische boodschap als resultaat van de gedachtewisseling tussen twee schrijvers met met uiteenlopende achtergrond, maar met een eensluidende intentie: het aansluiten van de economische wetenschap bij de menselijke natuur.

Boom Bust Boom Trailer from BoomBustClick on Vimeo.

Plaats uw reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *