Binnenkort IIA Jaarcongres met nieuwe voorzitter Jantien Heimel

28 mei 2018

Het eerstkomende IIA Jaarcongres op donderdag 7 en vrijdag 8 juni zal voor de nieuwe voorzitter Jantien Heimel (zie foto) een mooie gelegenheid zijn om haar visie op het beroep van Internal Auditor en de vereniging toe te kunnen lichten. Zij heeft John Bendermacher opgevolgd, die inmiddels benoemd is in de executive board van IIA Global.

(Inter)nationale sprekers, innovatieve inzichten binnen het vakgebied van internal audit, kennismaken en netwerken met ander internal auditors.  Dat is hetgeen wat het IIA Congres 2018 met het thema Creatie & Innovatie te bieden heeft. Pauline de Wilde zal als dagvoorzitter optreden. Er zijn plenaire sessies, maar het is ook mogelijk  om een eigen, meer persoonlijk programma samen te stellen. Op de website van IIA leggen de sprekers kort en bondig wat ze te bieden hebben. Het IIA organiseert dit congres elk jaar voor haar leden. In twee dagen tijd krijgen Internal Auditors gelegenheid nieuwe kennis op te doen en te netwerken met vakgenoten.
Locatie
Het gehele dag- en avondprogramma op donderdag 7 en vrijdag 8 juni vindt plaats in theater de Flint te Amersfoort (Coninckstraat 60). De locatie is goed bereikbaar met de auto en met het openbaar vervoer. Vanaf Centraal Station Amersfoort rijden er vier bussen naar de Flint. Bus 5 stopt bij halte ‘de Flint’. Bus 6, 7 en 296 stoppen bij halte ‘Kamp/De Stier’, op 5 minuten lopen van de Flint. Vanaf de A28 (vlakbij knooppunt met de A1) neemt u afslag 8 Hoevelaken/Amersfoort.

IIA Nederland
Het Instituut van Internal Auditors Nederland (IIA) is de grootste beroepsvereniging van internal auditors in Nederland. De missie van IIA is om het beroep en vak internal audit in Nederland te ontwikkelen en te promoten en daarvoor internal auditors, management en andere belanghebbenden te ondersteunen bij een succesvolle invulling van de internal auditfunctie. De hoofdtaken van IIA bestaan uit het profileren van het vak, kwaliteitsbewaking, belangenbehartiging en het delen van kennis. De internal auditor beoordeelt in welke mate zijn organisatie erin slaagt om het bedrijfsproces en de daarmee samenhangende risico’s te beheersen. Dit gebeurt in de volle breedte van systemen, productie, techniek, marketing en human resources van de organisatie. De IA zal in de regel naar aanleiding van zijn bevindingen aanbevelingen geven over het terugdringen van risico’s. Een goed functionerende internal audit functie helpt het management om een organisatie met een goed stelsel van normen te beheersen.

Plaats uw reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *