BinckBank koopt woninghypotheken van Obvion

21 juli 2016

BinckBank heeft per 15 juli een portefeuille in Nederlandse woninghypotheken ter waarde van circa € 340 miljoen van Obvion overgenomen. Met de aankoop ligt BinckBank op schema met haar doelstelling om in 2016 voor in totaal € 500 miljoen aan Nederlandse woninghypotheken te financieren. Ook deden we navraag bij Obvion over de achtergrond van deze transactie.

De investering in Nederlandse woninghypotheken vormt onderdeel van het in 2015 gewijzigde investeringsbeleid van BinckBank. Hiermee wordt invulling gegeven aan de geformuleerde strategische doelstelling om meer spreiding aan te brengen in de inkomstenstromen en zo minder afhankelijk te worden van transactie-gerelateerde inkomsten.
Vervolgens gingen we te rade bij Obvion met een tweetal vragen.
Waarom heeft Obvion een portefeuille hypotheken verkocht aan Binck Bank?
Obvion: “Voor de financiering van hypotheken trekt Obvion geld aan, voornamelijk bij externe beleggers. We trekken de benodigde funding in allerlei vormen aan. Het merendeel van de externe funding halen we op via securitisaties. Een andere variant van externe financiering is rechtstreekse verkoop van hypotheken aan beleggers.”
Wat is het doel van de transactie met BinckBank?
Ovion: “In lijn met haar kapitaalstrategie speelt Rabo Groep met deze transactie door Obvion kapitaal vrij om haar buffers verder te versterken. Tegelijk zijn beleggers zoals BinckBank op zoek naar goede investeringen. Participeren in Nederlandse hypotheken levert BinckBank daarbij een passend rendement. Ook het relatief lage risico van deze hypothekenportefeuille maakt dit een aantrekkelijke investering.”

Plaats uw reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *