Beste Debater Risk & Compliance Lagerhuisdebat 2015

19 juni 2015

Een vakkundige jury beoordeelde de deelnemers aan het Risk & Compliance-Lagerhuisdebat op drie criteria: inhoud, presentatie/overtuigingskracht en luisterend vermogen/interactie met de ander. Tijdens het afsluitende diner maakt juryvoorzitter Joost Melis  (zie foto) bekend wie is uitverkozen tot Beste Debater.
Juryvoorzitter Joost Melis: “We mogen stellen dat er een zeer levendig debat heeft plaatsgevonden. Uiteindelijk vormde de jury op elk van de drie criteria een afgewogen oordeel. Het eerste aspect was ‘inhoud’. Hier viel ons een rake opmerking op van Ilhan Moudnib: “Een goede compliance officer zorgt dat een bestuurder de spiegel aan zichzelf voorhoudt.” Op het onderdeel ‘presentatie/overtuigingskracht’ blonken met name Brenda Oenema en Gert Demmink uit. Wanneer zij het woord namen, spitste iedereen in de zaal de oren. Tegenargumenten werden door Brenda steeds elegant gepareerd. Op het laatste punt ̶ ‘luisterend vermogen/interactie’ ̶ verdient Eveline de Niet van Rabobank een eervolle vermelding. Toen het even persoonlijk werd in het debat, ging zij daar zeer adequaat mee om. Maar ook hier viel ons Brenda weer op: krachtig, to the point en met respect jegens de opponent.”
“Het feit dat de uiteindelijke winnaar bij alle stellingen breed aanwezig was, gaf voor ons de doorslag. Zij(!) heeft aangetoond op alle criteria te kunnen scoren. Haar naam is al een paar keer gevallen. De oorkonde voor ‘Beste Debater in het Risk & Compliance Lagerhuisdebat 2015’ is voor Brenda Oenema!”
De Jury van het Risk & Compliance Lagerhuisdebat 2015 bestond uit de heren Laurent Claassen (Partner Deloitte Belgium), Geert Vermeulen (Voorzitter Vereniging van Compliance Officers), Michael van Woerden (Partner WellerVanwoerden) en Joost Melis (Director KAS Bank).

Plaats uw reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *