Auke Dirkmaat aan de slag bij Hyarchis als CCO

07 november 2022

Met ingang van 1 november is Auke Dirkmaat van start gegaan als Chief Commercial Officer (CCO) van Hyarchis en hij is ook toegetreden tot de Raad van Bestuur. Hij is verantwoordelijk voor het vergroten van het marktaandeel in Nederland en het verder uitbreiden van de internationale positie van het bedrijf. Zijn ervaring in de bank-, verzekerings- en hypotheekwereld is uiteraard een pre   voor Hyarchis. Auke heeft een belangrijke rol gespeeld in de groei van financiële dienstverleners, zoals onder andere Allianz en Ockto. Met een marketingdiploma op zak vertrok hij als student voor enkele jaren naar Auckland, Nieuw-Zeeland, om daar commercie te studeren aan het Crown Institute of Business. 

Dirkmaat over zijn periode bij Allianz Trade. “Ik heb daar in totaal zeven jaar met veel plezier gezeten. Tijdens mijn beginjaren was ik actief als Direct Sales Manager en dit ging mij goed af, waardoor ik na drie jaar werd gevraagd om de afdeling Broker Management te versterken. Dit was een nieuwe uitdaging en net wat meer dan alleen directe verkoop, want ik werd ook verantwoordelijk voor het relatiebeheer van een aantal strategische brokers.”

Dirkmaat over zijn periode bij Ockto: “Zo’n vijf jaar geleden lag de focus voor deze organisatie vooral op groei in de hypotheekmarkt. Inmiddels is Ockto uitgegroeid van start up tot serieuze speler met een team van bijna 40 mensen in verschillende markten. Ik heb nieuwe processen geïnitieerd en gepionierd in de sector, waarbij we succesvol zijn geweest op het gebied van consumptieve kredieten, vastgoed en de markt van private leasing. Daarnaast ben ik constant het gezicht naar buiten toe geweest door te spreken op congressen en events. Je kan wel zeggen dat de rode draad in mijn carrière commercie in de financiële wereld is!”

Adriaan Hoogduijn, CEO van Hyarchis: “We kennen Auke goed vanuit ons netwerk in de financiële sector en zijn enorm blij met zijn komst. Hij brengt niet alleen veel relevante kennis en ervaring mee, maar is ook goed bekend bij onze klanten. In 2025 willen we een top-3 speler zijn op het gebied van regulatory compliance in de Benelux en tevens onze basis in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk tot een gezond marktaandeel hebben uitgebreid. Het team moet binnen een jaar verdubbeld zijn, daarnaast moet hij onze jaarlijkse groei van zo’n 30% verder vergroten”.Plaats uw reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *