Apple Pay wordt actief aanbevolen door ING België

12 augustus 2021

Sinds begin augustus is Apple Pay door ING België geïntroduceerd voor haar klanten. Apple Pay helpt te voorkomen dat klanten hun betaalkaart aan iemand anders overhandigen, knoppen aanraken of contant geld uitwisselen. Dankzij het hoge beveiligingsniveau van de iPhone is elke transactie beschermd. Inmiddels gebruiken ongeveer 1,4 miljoen Belgische ING-klanten de ING Banking-app om hun bankzaken te regelen. Dankzij Apple Pay wordt het voor hen nog eenvoudiger om te betalen met hun ING-bankkaart. De klant houdt gewoon zijn iPhone of Apple Watch in de buurt van een betaalterminal om contactloos te betalen. Elke aankoop via Apple Pay is veilig omdat dit wordt bevestigd met Face ID, Touch ID, het wachtwoord van je smartphone of een eenmalige unieke en dynamische beveiligingscode. 

Apple Pay wordt aanvaard in buurtsupermarkten, apotheken, taxi’s, restaurants, koffieshops, winkels en op nog veel meer plaatsen. De betaalmethode kan worden gebruikt bij elke terminal die contactloze transacties aanvaardt, en dat geldt voor bijna elke terminal in België. In een eerste fase zullen klanten hun debetkaart kunnen koppelen aan Apple Pay. Kredietkaarten zullen in een latere fase worden toegevoegd.

ING België registreerde in de eerste vijf maanden van dit jaar 51,5 miljoen contactloze betalingen, vergeleken met 21,5 miljoen in dezelfde periode vorig jaar. Deze contactloze betalingen bedragen gemiddeld 19 euro en zijn goed voor de helft van alle betalingen die in winkels met een bankkaart worden verricht. Apple Pay heeft een bijkomend voordeel ten opzichte van contactloos betalen met een bankkaart: de betaling wordt automatisch geautoriseerd door de iPhone van de klant. Dit betekent dat klanten niet langer hun pincode op de betaalterminal hoeven in te voeren, zelfs als het te betalen bedrag hoger is dan 50 euro.

Amaury Vanthournout, directeur Payments bij ING België verwoordt het als volgt: “We zijn voortdurend op zoek naar nieuwe manieren om het onze klanten nog makkelijker te maken hun geldzaken te regelen; Apple Pay past daar perfect bij. Door de coronapandemie zien we een gedragsverandering bij onze klanten, die minder snel geneigd zijn cash geld te gebruiken. De helft van alle betalingen wordt nu contactloos verricht, een sterke stijging ten opzichte van de 13% een jaar geleden. Met de introductie van Apple Pay in de ING Banking-app grijpen we het momentum aan om onze klanten een nieuwe betaalmethode aan te bieden die gebruiksgemak biedt in winkels, onderweg en online.”

Klanten kunnen Apple Pay ook op hun iPhone, iPad en Mac gebruiken om sneller en eenvoudiger aankopen te doen in apps of via Safari, zonder dat ze een account moeten aanmaken of herhaaldelijk verzend- en facturatiegegevens moeten invoeren. Veiligheid en privacy staan centraal bij Apple Pay. Wanneer de klant een debet- of kredietkaart gebruikt met Apple Pay, wordt het eigenlijke kaartnummer niet opgeslagen op het toestel of op de Apple-servers. In plaats daarvan wordt een uniek Device Account Number toegekend, versleuteld en veilig opgeslagen in het Secure Element, een gecertificeerde chip die een standaard is in de sector en ontworpen is om betalingsgegevens veilig op een toestel op te slaan.

Apple Pay is gemakkelijk te installeren. Gebruikers van een iPhone openen gewoon de Wallet-app, tikken op + en volgen de stappen om debet- of kredietkaarten van ING België toe te voegen. Zodra klanten een kaart toevoegen aan hun iPhone, Apple Watch, iPad en Mac, kunnen ze Apple Pay beginnen te gebruiken op dat toestel. Klanten blijven alle beloningen en voordelen ontvangen die aan de kaarten van ING België verbonden zijn. ING biedt Apple Pay ook aan in Nederland, Frankrijk, Italië, Spanje, Roemenië, Polen, Australië en Duitsland.

Plaats uw reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *