Featured book

Professioneel risicomanagement bij projecten

Daniëlla van Well-Stam & Fianne Lindenaar
Verschijningsatum:15 april 2021
Taal:Nederlands
Pages:244
ISBN:9789024438990
Publisher:Boom Uitgevers Amsterdam
Prijs:€ 29,90

De wereldwijde pandemie heeft eens te meer duidelijk gemaakt hoe belangrijk het is om om te kunnen gaan met onzekerheid, met zaken die een grote impact hebben op ons leven, werk en maatschappij. Projecten verlopen nooit precies volgens de planning en begroting waardoor veel tijd, energie en geld verloren gaat aan het bijsturen achteraf. Risicomanagement is de oplossing.

De RISMAN-methode is al 25 jaar een beproefde en veelgebruikte methode voor risicoanalyse en risicomanagement. In de afgelopen jaren hebben Daniëlla van Well-Stam, Fianne Lindenaar en collega-adviseurs in de praktijk ontdekt wat werkt en wat niet werkt. De toepassing van de methode heeft een enorme transformatie doorgemaakt, waarbij de focus is verlegd naar het omgaan met risico’s. Gedrag en cultuur zijn belangrijke succesfactoren naast de methode en systemen. Daarnaast vraagt het vinden van een goede balans tussen verantwoorden en sturen aandacht.

In Professioneel risicomanagement bij projecten: Met de RISMAN-methode als basis laten de auteurs, verbonden aan het adviesbureau TwynstraGudde, zien hoe je risicomanagement kunt inbedden en werkend krijgen binnen projecten om op een succesvolle manier doelen te realiseren. Het boek is geschikt voor beslissers, projectmanagers en teamleden die alles willen weten over het succesvol inrichten en uitvoeren van risicomanagement binnen hun organisatie of project. Het boek is rijk geïllustreerd met duidelijke tabellen en nuttige illustraties.


Daniëlla van Well-Stam

Drs. Daniëlla van Well-Stam is managing partner binnen TwynstraGudde en houdt zich sinds 1995 bezig met risicomanagementvraagstukken, met name bij complexe (ruimtelijke) investeringsprojecten. Deze variëren van het uitvoeren van onafhankelijke risicoanalyses, het toepassen van of advies geven over risicomanagement binnen een (project)organisatie, tot het geven van opleidingen en trainingen. Zij heeft Bedrijfskunde gestudeerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en stond aan de basis van de RISMAN-methode.


Fianne Lindenaar

Ir. Fianne Lindenaar is partner bij organisatieadviesbureau TwynstraGudde. Na haar studies HTS Civiele Techniek en Civile Technologie en Management is ze sinds 1997 werkzaam op het gebied van risicomanagement. Bij Rijkswaterstaat in eerste instantie. Haar specialismen zijn : implementatie van risicomanagement, het toepassen van of advies geven over risicomanagement binnen een (project) organisatie. Daarnaast verzorgt zij opleidingen voor risicomanagers.