Het klimaatcasino

William Nordhaus
Verschijningsatum:7 april 2020 (verwacht)
Taal:Nederlands
Pages:448
ISBN:9789044541953
Publisher:De Geus
Prijs:€ 24,99

De opwarming van de aarde is een enorme bedreiging voor de mens en de natuurlijke systemen op aarde. Hoewel de meningen nog steeds verschillen over de oorzaken en de vraag of de opwarming aangepakt moet worden, is het voor William Nordhaus duidelijk: wereldwijde economische groei zorgt voor levensgevaarlijke veranderingen aan het klimaat. De seinen staan op rood, maar het is nog niet te laat.

Nordhaus schrijft over wetenschap, economie en politiek, betrokken bij het klimaatdebat, en over de benodigde stappen om opwarming te stoppen. Hij begint bij ons persoonlijke energiegebruik en eindigt bij samenlevingen die belastingen heffen, reguleringen instellen en subsidies verstrekken om de CO2-uitstoot af te remmen. Een nuchtere en realistische kijk, die hem de Nobelprijs voor Economie opleverde.


William Nordhaus

William Dawbney “Bill” Nordhaus is een Amerikaans econoom. Hij is verbonden aan de Yale-universiteit. In 2018 kreeg hij, gedeeld met Paul Romer, de Prijs van de Zweedse Rijksbank voor economie voor zijn werk in het integreren van klimaatverandering in economisch onderzoek.