Gevoel voor Tumor

Nils de Heer
Verschijningsatum:Maart 2021
Taal:Nederlands
Pages:168
ISBN:978 94 036 12898
Publisher:Nils de Heer
Prijs:17,50

In zijn inmiddels vierde boek beschrijft Nils de Heer op autobiografische, humoristische en kwetsbare wijze over zijn persoonlijke belevenissen tijdens, tussen en ná zijn beide ziekenhuisopnames in de loop van 2019 en 2020. Over de ontdekking van een darmtumor, de verdenking van en angst voor kanker, weigerartsen, zorghonger, zaalhumor tijdens opnamen, muitende bejaarden als medepatiënten en zijn strijd tegen terugkerende depressies. Maar ook over de indrukwekkende spoedopname op de verdenking van Covid-19 besmetting wegens een acute longaanval. Een actueel boek met een serieuze ondertoon. Maar geschreven met een, voor vele patiënten, opbeurende nadruk op humor. Vaak het allerbeste medicijn volgens de auteur.

Ook liggend in het mobimax ledikant in het zorgresort, vastgeketend aan slangen en naalden, valt er volgens De Heer altijd nog voldoende te lachen. Over de omgang met het verplegend personeel, de bloeddruk boa’s, en de ongeschreven regels van de ziekenzaal als aparte biotoop. Tijdens zijn opnamen schoten zijn gedachten soms alle kanten op, wat een schat aan fantastische mijmeringen, grappige situaties en anekdotes opleverde. Zorgvuldig vastgelegd in de stijl van pakkende columns.

Youp van ’t Hek: “Zieke grappen op het randje van het bestaan die zowel de rijkdom als de armoe in het leven relativeren. Een diepe zucht, een harde lach en dan weer zo lang mogelijk door. Hoe dat heet? Gevoel voor Tumor? Prachtige titel voor een bijzonder boekje!”


Nils de Heer

Nils de Heer werkt ruim twintig jaar binnen Banking & Finance en werd in 2010 zelfstandig productontwikkelaar. Door zijn vele gesprekken met topbankiers, economen en hoogleraren zat hij met zijn neus dicht op de kredietcrisis. Nils de Heer (1964) is financieel onderzoeksjournalist, publicist en auteur. Nils werkt als senior editor ook mee aan het Risk & Compliance Platform Europe. Tot voor kort schreef hij voornamelijk financiële non-fictie. In 2016 maakte hij naam met De Pijnbank, een financiële biografie over de in problemen verkerende Rabobank. Met zijn eerste literaire thriller De Raaf liet hij in 2019 zien óók op het literaire vlak goed uit de voeten te kunnen. Zo gaf meervoudig Gouden Strop-winnaar Tomas Ross aan het boek met plezier te hebben gelezen…