Eerlijk over status

Peter van Lonkhuyzen
Verschijningsatum:oktober 2022
Taal:Nederlands
Pages:160
ISBN:9789083270708
Publisher:HW Communication
Prijs:19,50

Dit nieuwe boek van Peter van Lonkhuyzen, gaat over zelfkennis voor wie durft. Peter schrijft over psychologie en schreef eerder boeken over macht, tegenspraak en informeel leiderschap. Zijn nieuwe boek gaat over status. Wat zijn de statusdrijfveren? Hoe beïnvloeden die onze eigenwaarde en daarmee onze ambities en successen? Maar we hebben het er zelden openlijk over, want we vinden status niet bij ons passen.

Toch moeten we de statuspsychologie gaan begrijpen, want zonder kunnen we onszelf niet begrijpen, aldus de auteur.

Waar komen maatschappelijke frustratie en woede vandaan? Waarom lijkt ongelijkheid onuitroeibaar?
Waarom voelen we ons vaak tekortschieten? Waarom vergelijken we ons voortdurend met anderen?
Waarom verhullen we onze status en hoe doen we dat? Waarom worden mensen met veel status asociaal?
Waarom werkt hun sociale positie voor mensen met weinig status als een soort gevangenis?

Het verhaal over status is enigszins confronterend, maar biedt ook inzichten in hoe we er beter mee om kunnen gaan, opdat we wat steviger in onze schoenen kunnen staan.


Peter van Lonkhuyzen

Peter van Lonkhuyzen is een succesvolle journalist, gespecialiseerd in transparantie en tegenspraak. In 2015 schreef hij het boek Tegenspraak, hoe je beter wordt van dwarsliggers, en in 2016 het e-book Met Van Manen naar de open cultuur, beide uitgegeven door Haystack. Hij publiceert Tegenspraak.blog en werkt voor uiteenlopende managementpublicaties.

De opmars van de open organisatie is een spectaculair fenomeen. Het zet de verhoudingen in bedrijven en instellingen, en tussen organisaties en hun klanten en partners op hun kop. Openheid is wat zelfsturing, de lerende organisatie, holacratie en andere nieuwe organisatievormen gemeen hebben. Ook traditioneler ingerichte organisaties staan voor de uitdaging transparanter te worden.