CATS CM® versie 4: Van werken aan contracten naar contracten die werken

Linda Tonkes & Gert-Jan Vlasveld
Verschijningsatum:Februari 2020
Taal:Nederlands
Pages:204
ISBN:9789401806022
Publisher:Van Haren Publishing
Prijs:€ 40.28 (Incl. BTW), € 36.95 (Excl. BTW)

De ondertitel van het boek van ruim 200 pagina’s is veelzeggend, namelijk “Van werken aan contracten naar contracten die werken”. De auteurs Linda Tonkes en Gert-Jan Vlasveld gaan in deze vierde geheel herziene druk in op alle aspecten rond het vak contractmanagement. Het boek is een must voor de verantwoordelijken die contracten mogen en moeten managen zowel in de publieke als ook in de private sector. Niet alleen bij de opdrachtgevers maar ook de leveranciers.

Contractmanagement is het realiseren van de met het contract beoogde doelstellingen. Proactief moeten alle in het contract vastgelegde verantwoordelijkheden, verplichtingen, procedures voorwaarden en tarieven vermeld worden. Daarnaast dienen zaken als tegenstrijdigheden en hiaten nauwkeurig de revue te passeren. En wat dacht u over het bewaken van de naleving ervan? Maar al te vaak belandt het eenmaal ondertekende contract ergens onder in de la of in een ordner en komt pas weer boven water als er een ernstig conflict is ontstaan tussen partijen.

Heel erg welkom voor allerlei advocaten, maar minder wenselijk voor de organisaties die dit gemakkelijk hadden kunnen voorkomen door goed contractmanagement. Alle aspecten van contractmanagement en een uitleg van het CATS CM   systeem komen aan de orde.  Eigenlijk is dit boek een standaardwerk dat elke risk manager zou moeten lezen. Maar niet alleen de risk manager, ook de compliance manager kan uit het boek de nodige kennis halen op het gebied van contracten.

De beide auteurs zijn erin geslaagd een standaardwerk op de markt te brengen dat afgezien van de degelijke inhoud alleen al aanspreekt dankzij de sympathieke ondertitel van het boek namelijk “Van werken aan contracten naar contracten die werken”, hetgeen in essentie de bedoeling is van een goed contract.


Linda Tonkes

Linda Tonkes is sinds 2013 partner van CM Partners uit Delft. Daarvoor is ze als registeraccountant tot 2011 gedurende 15 jaren werkzaam gewest bij Deloitte.


Gert-Jan Vlasveld

Gert-Jan Vlasveld is sinds 2005 werkzaam bij CM Partners uit Delft. Hij is nu Managing Partner aldaar en daarnaast is Gert-Jan ook voorzitter van NBCM, de Nederlandse Vereniging voor Contract Management.