09 Mar

CCC bijeenkomst in Ommen over de onafhankelijkheid van de controller en woonfraude

Vechtdal Wonen, Ommen

De eerste CCC bijeenkomst van 2023 zal plaatsvinden op donderdag 9 maart aanstaande in het Overijsselse Ommen bij Vechtdal Wonen. De volgende onderwerpen zullen aan bod komen. Wat zijn de uitdagingen van de (kleinere) corporaties anno 2023. Wat past wel en niet bij de functie van controller. Hoe wordt de rol en functie van de controller opgepakt bij een corporatie als je geen tienduizenden wooneenheden hebt? Is het verstandig te werken met een interim controller? En hoe staat het met de andere uitdagingen anno 2023 die op het bordje van het management liggen en waar de controller vanuit zijn / haar functie bij betrokken moet zijn? Wat mag, kan en moet de rol zijn van een controller? En hoe onafhankelijk kan hij / zij eigenlijk zijn als hij / zij soms een dubbelrol moet spelen? Een ander onderwerp is de woonfraude, waarbij Robert van den Bergh van PSG Recherche aan het woord komt.

De onafhankelijkheid van de controller is al jaren een onderwerp van discussie. Dat speelt bij kleinere corporaties een grotere rol, want daar is veel eerder sprake van een zekere mate van ‘verkleving’ met het management. Wat is nu exact zijn/ haar rol? Wat mag, wat kan en wat praktisch haalbaar is hangt af van de situatie die sterk verschilt per corporatie. Zijn er afspraken gemaakt met collega’s uit de regio? Worden bepaalde taken gezamenlijk door verschillende corporaties uitgevoerd? Is dit een opstap naar nog meer samenwerking en mogelijk een fusie? Wat zijn de ervaringen daarmee? Dit onderwerp wordt besproken bezien vanuit de commissaris, door Miranda van Rossum.

Hoe gaan bestuurders en controllers met die onafhankelijkheid om? Vanuit Vechtdal Wonen gaan Gabriël Kaplan en Jeannet Roelofs in op de onafhankelijke rol van de controller bezien vanuit bestuurder en controller.

Over woonfraude en de rol van de controller geeft Robert van den Bergh van PSG Recherche een inhoudelijke bijdrage.

Kortom vragen en issues genoeg en voer voor debat, onder leiding van de twee gespreksleiders Cosmo Schuurmans en Piet Klop.

U kunt u simpel aanmelden voor deze CCC bijeenkomst op donderdag 9 maart 2023 via onderstaand aanmeldingsformulier. We ontvangen u graag vanaf 11.30 uur voor de broodjeslunch bij Vechtdal Wonen. Het programma begint rond 12.45 uur en dat duurt tot 16.00 uur. Parkeren is gratis en geen probleem in Ommen.


car-bottom-3111

Uw investering

  • € 395, exclusief btw
  • 11.30 uur inloop met lunch en 16.00 uur einde
  • Met lunch
  • Voor de file naar huis
  • Locatie: Eskampweg 1,
  • 7731 TA OMMEN


Aanmelden