Hoe verricht ik onderzoek naar een offshore vennootschap?

Zoals bekend is het erg moeilijk  om de juiste informatie te vinden van offshore vennootschappen. Waar kan men de informatie vandaag de dag vandaan halen?  Er is sprake van een bijzondere informatiewereld rond offshore vennootschappen. De experts Jan en Wendy van Koningsveld nemen u mee aan de hand van verschillende praktijkcasussen. Door de oorlog in Oekraïne zijn er sancties opgelegd aan Russische oligarchen. Binnen Europa zijn landen bezig Russisch vermogen te traceren dat verstopt zit in (offshore) vennootschappen om hierop beslag te kunnen leggen. Offshore vennootschappen, opgericht in zogenaamde ‘belastingparadijzen’ lenen zich bij uitstek om vermogen buiten het zicht van de autoriteiten onder te brengen. Uit het proefschrift van Jan van Koningsveld komt naar voren dat in 54% van alle strafrechtelijke zaken offshore vennootschappen zijn betrokken. Ook blijkt uit allerlei publicaties zoals de Paradise Papers de belangrijke rol die offshore vennootschappen spelen bij belastingontduiking en witwassen.

Als u vanuit uw werk of vanuit interesse te maken hebt met het analyseren van structuren, of het traceren van vermogen dan is deze training een absolute must voor u. Het is immers erg lastig om informatie te vinden van dit soort vennootschappen. U wilt weten wie de aandeelhouders zijn, waar het bedrijf gevestigd is, hoe de vermogenspositie van het bedrijf is, wie de UBO is….en zo zult u nog veel meer vragen hebben. Blijft de vraag waar u de juiste informatie vandaag kunt halen over dit soort vennootschappen.  En hoe die informatie te interpreteren. Welke documenten zijn er überhaupt beschikbaar?  En als die documenten zijn opgemaakt, zijn ze dan ook openbaar? Tijdens deze onderhoudende training krijgt u de antwoorden op al deze vragen.

Er wordt uitsluitend gebruik gemaakt van open bronnen voor deze training. Tijdens de training ziet u live hoe het werkt in diverse buitenlandse handelsregisters. Welke informatie u daar kunt vinden, waarbij specifiek wordt ingegaan op Engeland, Isle of Man, BVI en Belize.

Aan de hand van verschillende praktijkcasussen nemen de opleiders u mee naar de informatiewereld achter de offshore vennootschap. Een plezierige hands-on training vanaf 13.15 uur tot 16.45 uur op donderdag 23 mei 2024, die u eigenlijk niet wilt missen.

Voor wie is deze training geschikt? Compliance medewerkers, medewerkers trustkantoren, betaalinstellingen en banken, opsporingsambtenaren, toezichthouders en overige Wwft-meldplichtigen.

Aanmelden via www.okcnl.nl

Telefoon:  06 – 341 97 237, Wendy van Koningsveld

Prijs:  229 euro, exclusief btw.

Datum:23-05-2024
Locatie:Almere
Price€ 229 euro

Docenten


Jan van Koningsveld

Jan van Koningsveld is the founder of the Offshore Knowledge Centre. The Offshore Knowledge Centre, established in 2011, is a highly specialised company in the field of financial (offshore) services. For over 25 years, Jan worked as an investigator at the Fiscal Information and Investigation Service (FIOD), the investigation service of the Dutch tax authorities.


Wendy van Koningsveld

Wendy van Koningsveld

As the daughter of a FIOD detective, Wendy was taught to investigate at a young age. After a career in various advisory, sales and management positions at SNS bank and a training institute, she started training to become a private investigator in 2010. After successful completion, she joined Jan in the Offshore Knowledge Center.