Executive Master Compliance en Integriteit Management

Wilt u meer inzicht krijgen in wat compliance kan betekenen voor uw organisatie en welke invloed gedrag heeft op een effectieve beheersing van compliance risico’s? Heeft u zich altijd al afgevraagd waarom mensen doen wat ze doen? Bij de Executive Master aan de VU worden compliance- en integriteitsvraagstukken multidisciplinair benaderd. Zo ontstaat optimaal inzicht in wat compliance en integriteit inhoudt in een organisatie en hoe het management hiervan effectief en efficiënt kan worden ingericht zodat een integere compliance cultuur ontstaat. Hiervoor geeft de Executive Master Compliance & Integriteit Management u meer houvast door een sterk wetenschappelijk fundament, maar ook met een pragmatische inslag. Onze gerenommeerde hoogleraren en docenten hebben één voet in de wetenschap, maar ook één voet in de praktijk! De opleiding biedt meerwaarde voor mensen uit het bedrijfsleven (financiële instellingen, industrie, zakelijke dienstverlening), maar ook toezichthouders, overheidsinstanties en zzp-ers.

De Executive Master Compliance en Integriteit Management is een uitdagende postgraduate opleiding die 2 jaar duurt. U kunt er echter ook voor kiezen om de opleiding modulair te volgen, of alleen een bepaalde module te volgen. Indien u zich inschrift voor de gehele opleiding, krijgt u korting. U kunt in iedere gewenste module instappen. De opleiding bestaat uit 4 modules:
1. Mens & Menselijk Gedrag
2. Risicomanagement
3. Regulering, Toezicht & Handhaving
4. Kwantitatief Integriteitsmanagement

Mens & Menselijk Gedrag (september-december 2023)
In deze module leert u wat de mens drijft en hoe gedrag binnen een organisatie ontstaat en welke methodes gehanteerd kunnen worden om het gedrag in de banen te leiden.

Regulering, Toezicht & Handhaving (september-december 2023)
In deze module leert u de vele theoretische en praktische facetten van regulering, toezicht en handhaving en de relatie tussen deze drie, om effectiever en efficiënter om te gaan met de dagelijkse praktijk van regulering en compliance.

Een module bestaat uit 13 colleges op maandag. Elk gevolgd college levert 5 PE punten op.

Kijk hier voor meer informatie over de Executive Master Compliance en Integriteit Management.

Datum:01-09-2023
Tijd:15.00 uur
Locatie:Vrije Universiteit, Amsterdam
Price€ 4.950 euro per module

De opleiding in het kort:

Startdatum:
Rocket januari en september

Duur
2 jaar (4 aaneengesloten semesters) of per module (steeds 1 semester)

Tijdsinvestering
12 à 14 uur zelfstudie per week (incl. schrijven van essay en voorbereiding op het tentamen)

Colleges
maandagmiddag en -avond (vanaf 15.00 uur)

Kosten
€ 17.995 voor de tweejarige opleiding of € 4.950 per module
Er is een financieel voordeel van €1.805 voor de tweejarige opleiding

PE-punten
5 PE-punten per gevolgd college

Vorm
blended, zowel klassikaal als online

Deadline aanmelden
voor 1 december of 1 augustus, daarna in overleg met de opleiding

Docenten


Sylvie Bleker-van Eyk

Prof. dr. Sylvie Bleker-van Eyk is hoogleraar, opleidingsdirecteur en daarnaast Senior Director bij PwC Forensic Services. Van 1999 tot 2010 is Sylvie adviseur geweest binnen zowel de financiële als niet financiële sector. Sylvie is kerndocent van module 1, Mens en Menselijk Gedrag en betrokken bij diverse themacolleges.


Jacco Wielhouwer

Prof. dr.  Jacco Wielhouwer is de Academic Director van de opleiding. Hij is hoogleraar ‘Economics of Accounting and Tax’ .  Jacco is betrokken bij de overall opzet van de opleiding en specifiek bij enkele colleges die wat dieper ingaan op het wetenschappelijke fundament.


Raf Houben

Mr. Raf Houben is universitair docent, promovendus bij de Graduate School van de rechtenfaculteit VU en werkt  PGGM. Raf is ook coördinator van de opleiding en verantwoordelijk voor de organisatie, bedrijfsvoering en financiën. Raf is kerndocent van module 3: Regulering, Toezicht & Handhaving en geeft het college Recht & Maatschappij in module 1.


Jeroen Goudsmit

Dr. Jeroen Goudsmit  werkt bij CDD, AML & Sanctions Compliance binnen de Rabobank. Hij heeft een achtergrond in de informatica en kunstmatige intelligentie en is gepromoveerd in de wiskundige logica. Als kerndocent is hij verantwoordelijk voor module 4: Kwantitatief Integriteitsmanagement.


Robert van Altena

Drs. Robert van Altena RA was tot eind 2021 Partner bij PwC. Hij heeft ruim 30 jaar ervaring in de financiële sector als externe accountant en adviseur op het gebied van compliance. Robert is kerndocent van module 2: Organisatie & Risicomanagement en ook betrokken bij diverse andere colleges.


Tom van de Laar

Mr. Tom van de Laar is werkzaam bij Rabobank als Global AML & Sanctions Officer. Hij was o.a. legal counsel en compliance officer bij Mizuho Bank Netherlands N.V. en Senior Manager Governance Regulatory and Risk bij Deloitte. Tom is kerndocent van module 1: Mens & Menselijk Gedrag en promovendus bij de opleiding.


Richard Hoff

Dr. mr. ir. Richard Hoff is toezichthouder bij De Nederlandsche Bank. Hij heeft ruim 15 jaar in de financiële sector. In 2006 promoveerde hij aan de Universiteit Twente op het onderwerp ‘de integere onderneming, de bedrijfscode en het recht’. Richard is kerndocent van module 3: Regulering, Toezicht en Handhaving.


Kim Arts

Drs. Kim Arts EMOC is werkzaam bij IKEA (Ingka Group). Zij heeft ruim 15 jaar ervaring in verschillende risicomanagement en compliance functies binnen de financiële en retail sector en als (extern) adviseur. Kim is samen met Robert van Altena kerndocent van module 2: Organisaties & Risicomanagement.


Evelyn Braumann

Dr. Evelyn Braumann, FRM, is an Assistant Professor at the VU, Department of Accounting. Her research focuses on enterprise risk management from a management control perspective. Within the Compliance program, Evelyn will focus on establishing the scientific view on risk management, and its interplay with compliance.


Juan P. Mendoza

Dr. Juan P. Mendoza has a background in economics and social psychology. He has participated in different research collaboration projects with the AFM. He is one of the core lecturers of Modules 2 and 4, covering topics on compliance behavior and the use of quantitative methods in the context of risk.