Contract Management (IACCM™) training

Deze 3-daagse training (incl. examen) leidt op voor het officiële Contract & Commercial Management Fundamentals certificaat van IACCM™ (International Association for Contract and Commercial Management). Deze training heeft twee mogelijkheden dat u kunt van kiezen. Optie een is en 3-daagse klassikale training inclusief het IACCM examen en optie twee is en in-company training. Contractering en contract management staan sterk in de belangstelling van het management binnen organisaties. Een van de redenen hiervoor betreft de steeds strenger wordende eisen vanuit wet- en regelgeving en de toenemende risico’s die hieraan verbonden zijn. Een andere belangrijke reden is dat organisaties hun resultaten continu moeten verbeteren, willen ze concurrerend en winstgevend zijn en blijven. 

Contracten vertegenwoordigen immers geld, veel geld… Het hebben van het juiste contract, met de juiste afspraken, afgestemd op en in lijn met de mensen, de processen en de systemen, staat daarom centraal in deze certificerende contract management training.

De International Association for Contract and Commercial Management (IACCM) is een wereldwijd opererend netwerk bestaande uit contract managers, commerciële managers, onderhandelaars, advocaten, (bedrijfs)juristen en supply chain professionals. IACCM is een non-profit organisatie met ruim 30.000 leden in meer dan 150 landen.

IACCM is wereldwijd dé organisatie die de standaard zet en ontwikkelt op het gebied van contractering en contract management.

Doel van het Contract Management training

In deze 3-daagse certificerende training:

 • leert u het belang van contracten en de rol van de contract professional in moderne organisaties kennen;
 • leert u de contract lifecycle en de essentiële elementen van elke fase kennen;
 • leert u hoe u de juiste kennis, aanpak en hulpmiddelen kunt selecteren en gebruiken;
 • leert u belangrijke concepten in contracten en de hieraan verbonden overwegingen begrijpen;
 • leert u de basistechnieken van risico-analyses;
 • leert u de principes en het proces van onderhandeling;
 • leert u het belang van effectief contract management begrijpen, ook na ondertekening van het contract; en
 • wordt u optimaal voorbereid op het Contract & Commercial Fundamentals examen van IACCM.

Resultaat van de training

Na afloop van deze 3-daagse certificerende training:

 • kunt u gesprekken over contracten in een commerciële context begrijpen en sturen;
 • kunt u leveranciers en/of klanten managen om een positieve en effectieve werkrelatie te creëren;
 • kunt u zodanig bijdragen aan activiteiten voorafgaand aan de contractondertekening, dat de kans op een succesvolle implementatie toeneemt;
 • beheerst u risico’s en kansen in contracten;
 • kunt u juridische basisfouten in contracten voorkomen en weet u wanneer u extra expertise moet inschakelen;
 • kunt u de juiste stappen nemen om het implementeren van het contract te ondersteunen; en
 • kunt u contractwijzigingen realiseren met een positief resultaat voor zowel klanten als leveranciers.

Examen

Het Engelstalige Fundamentals of Contract & Commercial Management examen van IACCM is een gesloten boek examen dat bestaat uit 50 multiple-choice vragen. Om te slagen dient u 70% (35) van de vragen correct te beantwoorden. Het examen duurt 40 minuten. Wanneer u slaagt, ontvangt u het officiële certificaat Fundamentals of Contract & Commercial Management van IACCM.

Contract Management training – voor wie?

Niet alleen de inkoopafdeling dient zich met contracten bezig te houden, álle stakeholders in de organisatie moeten een actieve rol vervullen en participeren in het contractproces, zowel tijdens de contractering als nadat alle handtekeningen zijn gezet.

Deze certificerende contract management training is dan ook van belang voor professionals die betrokken zijn bij contractering en contract management of dit proces ondersteunen en die hun commerciële vaardigheden willen verbeteren. Vanzelfsprekend is de training van belang voor iedereen die zijn basiskennis op het gebied van contractering en contract management wil vergroten.

IACCM ™ is een handelsmerk van IACCM. De training wordt gegeven door een geaccrediteerde trainer die werkt met Suerte Academy, een geaccrediteerde trainingsorganisatie van IACCM.

Voorkennis

U heeft geen specifieke voorkennis nodig om succesvol deel te kunnen nemen aan deze Contract Management training en om te slagen voor het Fundamentals of Contract & Commercial Management examen van IACCM.

Lesmateriaal 

U ontvangt een uitgebreide cursusmap met de presentaties, de praktijkopdrachten, de case, een voorbeeldexamen en een verklarende woordenlijst. Als verplicht studiemateriaal ontvangt u het boek ‘Fundamentals of Contract & Commercial Management’ (waarde € 40,-) van IACCM. De training wordt in het Nederlands gegeven. Het lesmateriaal en het examen zijn in het Engels. Op verzoek kunnen we de Contract Management training ook in het Engels verzorgen.

Aantal deelnemers, niveau van het training & examengarantie 

Gezien het intensieve en interactieve karakter van deze 3-daagse Contract Management training is het aantal deelnemers beperkt.

De 3-daagse training Contract Management wordt gegeven op HBO werk- en denkniveau.

Mocht u onverhoopt  de eerste keer niet slagen voor het Fundamentals of Contract & Commercial Management examen, dan mag u geheel kosteloos het examen opnieuw afleggen.

Startdatum

De training Commercieel Contract Management bestaat uit 3 lesdagen en wordt centraal in het land georganiseerd. U kunt fysiek en live online deelnemen. De lestijden zijn van 09.30 uur tot 17.00 uur. U kunt op de onderstaande data deelnemen:

 • 11, 12, en 19 april 2024
 • 10, 11 en 18 oktober 2024

Prijs en inschrijven 

De kosten van de 3-daagse training Commercieel Contract Management bedragen € 2.980,- (excl. BTW) per persoon, incl. koffie/thee en alle lunches. Als extra is inbegrepen:

 • Een gratis lidmaatschap van WorldCC
 • Het officiële Commercial and Contract Management Fundamentals examen van WorldCC
 • Gratis herkansing (indien nodig)
 • Het officiële e-boek “Fundamentals of Contract & Commercial Management”.
 • 10 PE-punten
 • Aanvullende literatuur

De waarde van dit pakket bedraagt meer dan € 600,-!

Als u de brochure voor de Contract Management training wilt ontvangen dan kunt u dat doen via deze link: https://www.imf-online.com/partner/riskcompliance/contract-management.php
Datum:11-04-2024
Tijd:09.30 uur - 17.00 uur
Dagen:3 days
Locatie:Nederland
Price€ 2,980 (excl. BTW) per persoon