28 Sep

Webinar van wangedrag naar verantwoordelijkheid

Webinar van 11.00 - 12.00 uur

Ongewenst gedrag en verhalen van klokkenluiders domineren de krantenkoppen al geruime tijd. Het is geen geheim dat er in 2022 een golf van verontrustende problemen aan het licht kwam, die gedragingen en culturen blootlegden die onze aandacht opeisen. Het aanpakken van wangedrag is dan ook een absolute prioriteit geworden. Kwesties als hiërarchie en machtsdynamiek dragen echter vaak bij aan het voortbestaan van deze problemen. Dit is precies waar de Nederlandse Wet bescherming klokkenluiders in beeld komt. Het doel ervan is om een revolutie teweeg te brengen in het huidige landschap door strengere meldingsprocedures in te voeren en uitgebreide bescherming te bieden aan klokkenluiders. Als uw organisatie 50 of meer werknemers heeft, is naleving
verplicht vanaf 17 december 2023.

Te midden van deze transformatieve veranderingen is EQS Group, een toonaangevende internationale cloud provider op het gebied van corporate compliance, investor relations en duurzaamheidsrapportage (ESG-technologie), een partnerschap aangegaan met Partner in Compliance Nederland om een webinar te presenteren dat zich richt op een van de belangrijkste compliance onderwerpen, de Wet bescherming klokkenluiders. Tijdens het webinar komen de nieuwste maatschappelijke verschuivingen aan bod en worden de belangrijkste facetten van de nieuwe wet toegelicht. Pragmatische hulpmiddelen om aan deze vereisten te voldoen worden ook behandeld.
Gebruik deze mogelijkheid en blijf voorop lopen in het compliance landschap. Op dinsdag 28 september 2023 om 11.00 uur kunt u aansluiten bij het webinar van EQS Group en Partner in Compliance. Het webinar is gratis en na afloop is uw begrip en paraatheid op het gebied van klokkenluiden toegenomen.

Het webinar is in het Nederlands en de begeleiders zijn Joop Jansen en Marije Meijer, beiden van Partner in Compliance.

U kunt zich aanmelden via deze link.