Training Bedrijfsintegratie voor Non-Financials

Dit jaar wordt door Integration People op verschillende dagen de Training Bedrijfsintegratie voor Non- Financials gegeven. De training is bedoeld voor de CEO, de COO maar ook Investment Managers van Private Equity organisaties behoren tot de groep voor wie deze eendaagse interactieve training zeer waardevol is. De opzet is interactief en kleinschalig met een groepsgrootte van 4 tot 8 deelnemers en uiteraard worden de geldende COVID maatregelen gerespecteerd.

Dit zijn zoal de thema’s die tijdens de eendaagse training over bedrijfsintegratie aan bod komen:

  • Wat zijn de meest voorkomende uitdagingen en knelpunten?
  • Hoe voorkom ik een negatieve houding?
  • Wanneer moet ik beginnen en hoe?
  • Hoe krijg ik de controle over deze acquisitie en wat moet ik doen en wat moet ik vooral niet doen?
  • Hoe zorg ik dat de deal de beoogde meerwaarde oplevert?
  • Hoe kan ik ervoor zorgen dat de aanwezige waarde van het overgenomen behouden blijft?
  • Wat moet ik doen om alle aanwezige stakeholders aan boord te houden?

Het bovenstaande is het overzicht van onderwerpen die wij als Integration People in de afgelopen jaren in onze praktijk en tijdens de trainingen telkens zijn tegengekomen. Daarom kunnen we bij deze training antwoord geven op al deze vragen. Echter, elke overname is anders en vergt een tailor made aanpak.

De basisvoorwaarde voor een succesvolle integratie en / of overname is het hebben en het volgen van de juiste integratieaanpak. Ontdek daarom tijdens deze training de aanpak die bij vele overnames succesvol is geweest. Integration People deelt deze ervaringen graag met u tijdens de training.

Een vroege start is van het grootste belang voor het uiteindelijke succes

Een vroege start is essentieel om snelheid in het samenvoegingsproces te krijgen. Maar wanneer start je, hoe houdt u het momentum vast tijdens de eerste 120 dagen? Wat is een succesvol integratieplan en hoe past de communicatie daarin? Welke rol spelen de culturele overeenkomsten en verschillen in dit traject? Na deze eendaagse Training Bedrijfsintegratie heeft u hiervan een duidelijk beeld en kunt u dit in de praktijk brengen.

• Investering: € 950,00 exclusief BTW.
• Cursusdata: 21 april 2021 en 23 juni 2021.
• Locatie: op 21 april regio Zwolle en op 23 juni regio Den Bosch.
• Groepsgrootte: 4 tot 8 personen.

Datum:21-04-2021
Dagen:1 day
Locatie:Regio Zwolle
Price€ 950 euro, exclusief BTW

Docent


Evert Oosterhuis MBA

Evert Oosterhuis MBA is oprichter van IntegrationPeople. Hij heeft meer dan 30 jaar ervaring in financiële en eindverantwoordelijke functies. Evert heeft gewerkt bij Achmea, Kasbank, Aegon, Allianz en hij was de eindverantwoordelijke bij Fundix. Evert heeft als afronding van zijn MBA-opleiding het onderzoek uitgevoerd met als onderwerp “Wanneer een bedrijfsintegratie succesvol is en wat daaraan ten grondslag ligt”.  Met andere woorden, hij is goed bekend met de materie.

Tijdens de verschillende fases in zijn carrière heeft hij en voert hij nog steeds reorganisaties, herstructureringen, carve outs en integraties door. “De succes- en faalfactoren van bedrijfsintegraties zijn helaas in de afgelopen 20 jaar niet substantieel gewijzigd” is een veelgebruikte quote van hem. Integraties en carve outs zijn spannende processen, waarin organisaties naast het openhouden van de winkel, ook nog met de hectiek van deze veranderingen te maken krijgen. Niet zonder reden moet er aandacht besteed worden aan de grootste uitdagingen. Dit, omdat deze ervoor zorgen dan tot 85% van de integraties niet opleveren waarvoor betaald is. Dit is zonde, omdat dit gepaard gaat met onnodig verlies van mensen en kapitaal, aldus Evert.