Training Analyse van de Offshore wereld

Op donderdag 11 maart 2021 in de namiddag zal de digitale training over Offshore vennootschappen plaatsvinden. Uit het wetenschappelijke rapport (3 juli 2020) van het National Risk Assessment blijkt dat Offshore vennootschappen een cruciale rol spelen bij het in kaart brengen van witwasrisico’s. Het is een echter een hele uitdaging om dit te kunnen analyseren, omdat structuren en transacties steeds internationaler en complexer worden. Want wat is een Offshore vennootschap precies? En hoe kunt u deze herkennen? En wat zijn de risico’s? Op welk niveau u ook werkzaam bent, de toezichthouders verwachten van u dat u over voldoende kennis beschikt over de witwasrisico’s met Offshore vennootschappen. Complexe (inter-)nationale constructies worden steeds vaker opgezet om misdaadgeld wit te wassen. 

Al eerder werd uit de Offshore Leaks, de Panama Papers en andere Leaks duidelijk hoezeer de Offshore wereld een rol speelt bij allerlei vormen van mogelijke fraudes. De meer recente zaken zoals de FinCen Files en de corruptiezaak van scheepsbouwer IHC laten weer eens zien dat Offshore maatschappijen in het hart staan van fraudezaken. De conclusie is dan ook dat het voorkomen en bestrijden van financiële fraude niet effectief kan zonder een gedegen kennis van de Offshore wereld.

Onderwerpen van de training

  • Relevantie en afbakening Offshore wereld
  • Vraag en aanbod in de Offshore wereld. Welke partijen zijn van belang?
  • Spotlight op de Offshore vennootschap. De ins en outs, hoe werkt het en wat zijn de kenmerken?
  • Wat zijn de Offshore risico’s en hoe herken ik deze?
  • Zelf aan de slag met de analyse van een casus. Deze wordt later klassikaal besproken.

Alle onderwerpen worden besproken vanuit risicoperspectief. Welke risico’s brengen uw klanten met zich mee of de klanten van uw klanten?

Het Offshore Kenniscentrum van Mr. Dr. Jan van Koningsveld is al vele jaren de specialist in Nederland op dit gebied.

Neem daarom deel aan deze training “Analyse van de Offshore wereld” op donderdag 11 maart die u via live streaming kunt volgen. Met de opgedane kennis kunt u in uw dagelijkse praktijk betere analyses opstellen.  Aan het eind van de workshop ontvangt u een handige up-to-date checklist met risico-indicatoren van Offshore vennootschappen. De training is afgestemd op compliance medewerkers, medewerkers trustkantoren, betaalinstellingen en banken, opsporingsambtenaren, toezichthouders en Wwft meldplichtingen.

Het programma (met twee korte pauzes) begint om 13.00 uur en eindigt om 17.00 uur. Uw investering bedraagt slechts 199 euro, exclusief btw.

U kunt u aanmelden via deze link.

Datum:11-03-2021
Tijd:13.00 - 17.00 uur
Locatie:Online via live streaming
Price€ 199 euro, exclusief btw

Docent


Mr. Dr. Jan van Koningsveld

Mr. Dr. Jan van Koningsveld is jurist met een jarenlange opsporingsachtergrond. Hij was vanaf 1985 tot 2010 verbonden aan de FIOD, onder andere als rechercheur. In oktober 2015 is Jan gepromoveerd aan Tilburg University. Hij beschrijft als eerste de wijze waarop en de schaal waarop misbruik van Offshore vennootschappen plaatsvindt. Hij is de auteur van het boek “De offshore wereld ontmaskerd.”  Van Koningsveld is nu als directeur-onderzoeker-trainer werkzaam voor het Offshore Kennis Centrum, afgekort OKC in Almere.