Seminar over bronnen offshore vennootschappen op Curaçao

Volgens het rapport van de National Risk Assessment 2 (NRA2) is het gebruik van offshore vennootschappen een van de grootste witwasdreigingen. Ook de FIU ziet een toename van het aantal meldingen van offshore vennootschappen en de daaraan gekoppelde transacties.

Het Offshore Kenniscentrum organiseert in samenwerking met Comtabo Carib een uniek seminar over waar en hoe u relevante informatie kunt krijgen uit open bronnen van offshore vennootschappen. Na deze training bent u in staat om zelfstandig een open bronnenonderzoek te doen en de relevante informatie te verzamelen, analyseren en begrijpen. Hierdoor bent u ook in staat om betere vragen te stellen aan uw cliënt.

Deze unieke seminar wordt gehouden op donderdag 25 mei van 14:00 – 16:00 uur in de Universiteit van Curaçao door Mr. dr. Jan van Koningsveld.

Datum:25-05-2023
Tijd:14.00 - 16.00 uur, lokale tijd
Locatie:Universiteit van Curaçao

Docent


Mr. Dr. Jan van Koningsveld

Mr. Dr. Jan van Koningsveld is jurist met een jarenlange opsporingsachtergrond. Hij was vanaf 1985 tot 2010 verbonden aan de FIOD, onder andere als rechercheur. In oktober 2015 is Jan gepromoveerd aan Tilburg University. Hij beschrijft als eerste de wijze waarop en de schaal waarop misbruik van Offshore vennootschappen plaatsvindt. Hij is de auteur van het boek “De offshore wereld ontmaskerd.”  Van Koningsveld is nu als directeur-onderzoeker-trainer werkzaam voor het Offshore Kennis Centrum, afgekort OKC in Almere.