parttime Master Risicomanagement (MRM)

De parttime Master Risicomanagement biedt u een complete, analytische en actuele benadering van risicomanagement. Voor professionals en managers is het essentieel om het brede domein van risicomanagement te kennen. Deze executive master stelt u in staat op strategisch niveau een succesvolle visie te ontwikkelen en te implementeren. Deze master biedt een actueel integraal inzicht hoe om te gaan met bedrijfsmatige en maatschappelijke risico’s. De master is zo ingericht dat het goed te combineren is met uw drukke baan. De colleges vinden eens per maand plaats op twee aaneengesloten dagen op de campus van de universiteit in Enschede.

Meerwaarde voor uw organisatie
U krijgt kennis op het gebied van risicoanalyse, innovatie, communicatie, finance, ict, organisatie, imago en ethiek. U kunt de opdrachten binnen uw praktijk uitvoeren, waardoor direct meerwaarde voor uw organisatie ontstaat. De opleiding is geaccrediteerd en leidt op naar de academische titel Master of Science (MSc).


Programma

De Master Risicomanagement omvat een studieperiode van 2 jaar (plus een half jaar om uw masterthesis te schrijven). In die periode volgt u jaarlijks 3 masterclasses en is een internationale studiereis gepland. U kunt rekening houden met een studiebelasting van 10 tot 15 uur per week (exclusief colleges).


Opbouw master

De masterclasses in het basisjaar bestaan uit 3 seminars van 2 aaneengesloten dagen op de campus van de Universiteit Twente. De masterclasses in het tweede jaar bestaan uit 2 seminars van 2 aaneengesloten dagen. In de Master Risicomanagement treden vooraanstaande wetenschappers van verschillende Nederlandse universiteiten als docent op. Daarnaast werken ook professionals/managers uit verschillende publieke en privaatorganisaties als docent mee aan het programma. Naast de 7 masterclasses volgt u de verplichte Masterclass Academische Vaardigheden & Methodologie, gericht op de ontwikkeling van onderzoek vaardigheden en het formuleren van uw afstudeeropdracht. Bekijk de website voor alle masterclasses!

Deelnemersprofiel
De parttime opleiding Risicomanagement is speciaal ontwikkeld voor professionals en managers in de private en publieke sector met ambitie in risicomanagement.


Als deelnemer bent u afkomstig uit een van de volgende sectoren en vakgebieden:

• Bouw & infra
• Procesindustrie
• Politie, justitie, brandweer en overheden
• Zorg en welzijn
• Nutsbedrijven en vitale infrastructuur
• ICT
• Logistiek
• Banken en verzekeraars

U wordt als deelnemer aan de opleiding Risicomanagement toegelaten als:

• u een HBO- of academische opleiding heeft afgerond
• u tenminste vijf jaar werkervaring heeft.

Wilt u graag meer informatie over deze deeltijd master? Download dan de brochure! Of persoonlijk het gesprek aan gaan met onze studieadviseur? Neem dan contact met ons op!

Datum:01-09-2022
Dagen:30 days
Locatie:Enschede, op de campus van de Universiteit Twente, U-Parkhotel

Brochure aanvragen?