Opleiding tot AI Compliance Officer

De enorme groei van toepassingen op het gebied van Artificial Intelligence (AI) en de komst van de Europese regelgeving maken het kunnen bieden van gedegen advies over de compliance aspecten van AI belangrijker dan ooit. Een AI Compliance Officer moet in deze behoefte kunnen voorzien. De CAICO praktijkopleiding tot AI Compliance Officer voorziet je, als enige in Nederland, van de noodzakelijke kennis en vaardigheden op het snijvlak van AI, ethiek en compliance, met een scherpe focus op toepassingen in de praktijk. De kracht van deze opleiding zit niet alleen in het solide theoretisch fundament, maar vooral in de praktijkgerichte benadering waarmee je direct impact kunt maken in jouw organisatie. Je leert complexe AI gerelateerde vraagstukken te identificeren, te analyseren en op te lossen, en deze inzichten te vertalen naar concrete actieplannen, beheersingsmaatregelen of overtuigende juridische argumenten.

De opleiding wordt uitgesmeerd over drie praktijkdagen in Utrecht, te beginnen op dinsdag 16 januari 2024. Daarna 30 januari en 13 februari 2024, telkens van 10.00 uur tot 16.00 uur. Daarnaast zijn er online oefeningen en online kennisoverdracht sessies. Na succesvolle afronding ontvangen de deelnemers het certificaat met recht tot het voeren van de beschermde titel “CAICO®”.

Naast het online studiemateriaal en de casussen met uitwerking (achteraf verstrekt) werk je met het unieke boek AI and algorithms: Mastering Legal and Ethical Compliance. Dit boek behandelt de AI Act, de bijbehorende Guidelines for Trustworthy AI van de Europese Commissie en gebruikt de ALTAI Assessment List als basis voor concrete compliance instrumenten waarmee je in de opleiding aan de slag gaat. Toegang tot de studiematerialen blijft zolang je gecertificeerd blijft.

De opleiding wordt afgesloten met een digitale eindtoets. Deze wordt drie weken na de laatste praktijkdag als online meerkeuzetoets aangeboden. De eindtoets is open boek, je mag alle materialen en bronnen gebruiken die je wilt. Alleen overleg of samenwerken met mededeelnemers is verboden en leidt tot intrekking van het certificaat.

De opleiding wordt gekenmerkt door haar unieke op de praktijk gerichte lesstof, waarbij de kwaliteit wordt gewaarborgd door een externe opleidingscommissie.


car-bottom-3111

CAICO® is een gecertificeerde opleiding, waarvan de inhoud en eindtermen door een onafhankelijke stichting met deskundigen uit het veld is samengesteld. Daarmee weet je dus zeker dat CAICO® je het hoogste niveau aan kennis en skills geeft.

Voor wie is de opleiding toegankelijk?

De opleiding is toegankelijk voor professionals op HBO/WO niveau die regelmatig met AI vraagstukken te maken krijgen, zoals (bedrijfs-)juristen, advocaten, notarissen, functionarissen gegevensbescherming, Privacy Officers, EDP-auditors, CISO’s en uiteraard Risk & Compliance Officers. Een specifieke vooropleiding of voorkennis is niet noodzakelijk.voorkennis

De opleiding wordt verzorgd door hoogopgeleide docenten en hun profiel kunt u hiernaast vinden.

Voor meer informatie over deze unieke opleiding tot AI Compliance Officer raadpleegt u de website van ICTRecht.

Datum:16-01-2024
Tijd:3 daagse praktijktraining van 10.00 -16.00 uur
Dagen:3 days
Locatie:Utrecht
Price€ 2.950,00, exclusief btw


Downloads


Docenten


Arnoud Engelfriet

Arnoud Engelfriet is partner bij ICT Recht, co-founder van Lynn Legal en co-founder van JuriBlox. Arnoud is de hoofddocent van de AI opleiding Compliance Officer.


Abel Hoogeveen

Abel Hoogeveen is Legal Tech Consultant bij ICT Recht. Voordat hij bij ICT Recht aan de slag ging had Abel zijn eigen bedrijf en daar ontwikkelde hij webapplicaties en frameworks. Integratie van externe infrastructuur in webapplicaties is een van zijn specialiteiten.


Mark Zijlstra

Mark Zijlstra is Legal Tech Innovation Consultant bij ICT Recht, met een passie voor start ups. Voorafgaande zijn baan bij ICT Recht was Mark General Counsel ad interim bij Eiffel.


Machiel Takens

Machiel Takens is Legal Counsel bij ICT Recht. Hij is ook Functionaris Gegevensbescherming bij PriceWise. Daarnaast is hij de Kansspelautoriteit Legal Counsel Privacy.