Nieuwe Europese regels in vogelvlucht
Inleiding
Vanuit Brussel komen veel nieuwe wetten en regels rond data, privacy, AI en digitale platformen op ons af. Denk bijvoorbeeld aan de DMA (per 2 mei 2023),de DSA (die in 2024 een rol zal spelen) en de recent aangenomen EU AI Act. Belangrijke nieuwe wetgeving: wat is de laatste stand van zaken? In deze cursus gaan we in op de vraag hoe jij je als professional kunt voorbereiden. Je krijgt overzicht in de belangrijkste wet- en regelgeving en we bespreken de laatste ontwikkelingen.
Inhoud en resultaat
Na deze cursus ben je op de hoogte van wat er speelt in Brussel op het gebied van data, privacy en AI en ken je de belangrijkste wetten en regels, en de wisselwerking met de Avg:
• Data Act
• DGA
• DSA
• DMA
• Cyber Resilience Act (CRA)
• NIS2 Richtlijn
• En uiteraard de AI Act
Doelgroep
Bedrijfsjuristen, functionarissen gegevensbescherming, privacy officers en overige professionals binnen organisaties die zich bezig houden met het implementeren van en de gevolgen van Europese regelgeving en de gevolgen daarvan.
Tijd:09:00 - 16:45
Dagen:1 day
Locatie:Amsterdam
Deze cursus liever met jouw eigen team en op maat bij jou op kantoor? Dat kan! De voordelen van incompany op een rij:
- De training is altijd maatwerk
- Je bereikt als team hetzelfde niveau
- Voorafgaand een vrijblijvend intakegesprek met de trainer(s)
- Bedrijfsspecifieke situaties worden betrokken
- Je bepaalt de data van de training
Docent
Robbert adviseert op het gebied van IT- en Databeschermingsrecht. Hij heeft ook een sterke focus op auteursrecht, e-commerce en bescherming van bedrijfsgeheimen. Robbert heeft ruime ervaring met IE/IT-contracten en -geschillen, (internationale) dataoverdracht en -analyse, (databescherming) compliance/handhavingsvraagstukken en nieuwe technologieën, zoals data-analyse, blockchain en AI. Daarnaast is Robbert een enthousiast spreker op seminars, docent voor diverse onderwijsinstellingen en wordt hij veelvuldig gevraagd voor inhouse compliance trainingen. Daarnaast publiceert hij over actuele onderwerpen binnen zijn specialisme, zoals het Tijdschrift voor Internetrecht. Robbert is lid van de Nederlandse Vereniging voor Auteursrecht, de International Association of Privacy Professionals (IAPP) en de Nederlandse Vereniging voor Privacyrecht.