Nederlandse rechtsvormen en frauderisico’s

Tijdens deze training leert u alles over Nederlandse rechtsvormen, risico’s, transactiepatronen en fraudesignalen. Regelmatig verschijnen er nieuwsberichten over diverse fraudezaken waarbij specifieke Nederlandse rechtsvormen een rol spelen. Denk aan een complex netwerk van BV’s die opgezet worden om belasting te ontwijken of om geld wit te wassen. In deze training wordt het accent gelegd op Nederlandse rechtsvormen. In het handelsregister zijn ruim 2,6 miljoen ondernemingen ingeschreven. Aan u om te bepalen of, waar en hoe hoog de witwasrisico’s zijn. Deze risico’s kunnen betrekking hebben op de rechtsvorm, transacties, landenrisico’s of vaststelling van de UBO. De zaak van Siewert van der Lienden wordt gebruikt als rode draad casus. Hij wordt verdacht van oplichting en witwassen waarbij gebruik wordt gemaakt van een holding, een Stichting en een commanditaire vennootschap. Rechtsvormen waar uitgebreid aandacht aan besteed wordt.

Na deze training bent u op de hoogte van alle ins- en outs van de meest risicovolle Nederlandse rechtsvormen. Een zeer nuttige training voor iedere compliance medewerker of een ieder die te maken heeft met fraudeherkenning en -bestrijding. Relevant derhalve voor compliance medewerkers, medewerkers trustkantoren, betaalinstellingen en banken, opsporingsambtenaren, toezichthouders en overige Wwft-meldplichtigen

De online training vindt plaats op donderdag 23 februari 2023, van 13.00-16.30. De trainers zijn dr. T.J. (Jan) van Koningsveld, directeur en Wendy van Koningsveld.
Het maximaal aantal deelnemers is 24. De kosten zijn 189 euro, exclusief btw.

U kunt zich aanmelden via onderstaand formulier of anderszins op de website van het Offshore Kenniscentrum via deze link.

Datum:23-02-2023
Tijd:13.00 - 16.30 uur
Locatie:online
Price€ 189, exclusief btw

Docent


Mr. Dr. Jan van Koningsveld

Mr. Dr. Jan van Koningsveld is jurist met een jarenlange opsporingsachtergrond. Hij was vanaf 1985 tot 2010 verbonden aan de FIOD, onder andere als rechercheur. In oktober 2015 is Jan gepromoveerd aan Tilburg University. Hij beschrijft als eerste de wijze waarop en de schaal waarop misbruik van Offshore vennootschappen plaatsvindt. Hij is de auteur van het boek “De offshore wereld ontmaskerd.”  Van Koningsveld is nu als directeur-onderzoeker-trainer werkzaam voor het Offshore Kennis Centrum, afgekort OKC in Almere.