Masterclass “Gesprekken met klokkenluiders”

Voor een organisatie is niet alleen een goede klokkenluidersregeling zeer belangrijk maar zeker zo belangrijk zijn de mensen die het contact met de klokkenluider leggen en de gesprekken voeren. Het is evident dat deze gesprekken bruikbare en betrouwbare informatie dienen op te leveren en dat dit gebeurt met afscherming / bescherming van de klokkenluider en in lijn moet zijn met de geldende wet- en regelgeving. Dit vereist specifieke competenties. Functionarissen die met de klokkenluiders in gesprek gaan, hebben hier vaak echter weinig tot geen ervaring mee. De juridische kaders zijn bekend, maar de vertaling naar de praktijk van het gesprek met de klokkenluider is niet eenvoudig. Onze Masterclass reikt je wetenschappelijk gefundeerd gereedschap aan dat in praktijk bewezen heeft effectief te zijn. Vervolgens trainen we je in het gebruik van dit gereedschap. Onze deelnemers beschrijven de training als een unieke combinatie van theorie en praktijk die leidt tot echte in de praktijk toepasbare en noodzakelijke vaardigheden.

Opzet van de Masterclass

Je volgt een 2-daagse praktijkgerichte Masterclass met 4 deelnemers. Tijdens de Masterclass behandelen we op de eerste dag de wijze waarop het contact met de klokkenluider wordt gelegd en de gesprekken gevoerd worden. Je leert over onderwerpen als afscherming van identiteit, wijze van communiceren, geschikte ontmoetingsplaatsen en verslaglegging. Verder nemen werking en kwetsbaarheid van het geheugen, tunnelvisie, welke soort vragen en het wegnemen van spanning een belangrijke plaats in.

Vervolgens gaan we op de tweede dag, samen met onze speciale trainingsacteur, met de casus aan de gang. Je bereidt een ontmoeting met de klokkenluider voor en voert een eerste gesprek uit. Daarna evalueren we op vorm en inhoud. Vervolgens gaan we door naar de volgende stappen in het proces en de bijbehorende interviews. Doordat er maar 4 deelnemers zijn, kent de Masterclass een zeer steile leercurve. Het rendement van jouw tijdsinvestering is daardoor maximaal.

———————————————————————————————————————————–

Datum: zie website www.how2ask.nl voor de laatste informatie.

Dagen: 2

Locatie: Weesp (trainingsruimte How2Ask)

Prijs: € 850,00 per persoon (exclusief BTW)

Trainer: Gerard A.M. Overmars BSc CFE

Gerard Overmars voerde ruim 35 jaar feitenonderzoeken uit. Zo was hij rechercheur bij de FIOD, teamleider van het HARC-team op de Luchthaven Schiphol (drugsbestrijding) en werkte hij een Criminele Inlichtingen Eenheid. Later werd hij Hoofd Bureau Financiële Recherche bij de Koninklijke Marechaussee op Schiphol. Tot mei 2020 was hij werkzaam als investigator in de internationale financiële industrie. Daar maakte het voeren van gesprekken met klokkenluiders een belangrijk onderdeel van zijn werk uit.

Gerard is oprichter van How2Ask en sinds 2012 werkzaam als interviewtrainer. Gerard is Certified Fraud Examiner (CFE) en lid van de International Investigative Interviewing Research Group (iIIRG).

Dagen:2 days
Locatie:Weesp
Price€ 850,00


Downloads


Docent


Gerard Overmars

Gerard Overmars BSc CFE voerde ruim 35 jaar feitenonderzoeken uit. Zo werkte hij als rechercheur bij de FIOD en als teamleider van het HARC-team op de Luchthaven Schiphol (drugsbestrijding). Later werd hij Hoofd Bureau Financiële Recherche bij de Koninklijke Marechaussee op Schiphol. Tot mei 2020 was hij werkzaam als investigator in de internationale financiële industrie. Gerard is oprichter van How2Ask en is sinds 2012 werkzaam als interviewtrainer. Gerard is Certified Fraud Examiner (CFE) en lid van de International Investigative Interviewing Research Group (iIIRG).