Fraude Champions in accountantsorganisaties

EBBEN Academy is gestart met het opleidingsprogramma “Fraude Champions in Accountantsorganisaties”.  Accountantsorganisaties moeten namelijk weerbaarder gemaakt worden rond frauderisico’s en fraudesignalen, zoals verwacht wordt door de NBA en de toezichthouder AFM. Evert-Jan Lammers en Wim Getkate zijn de twee ervaren docenten, die u alle ins en outs gaan bijbrengen.

Basisprogramma
– Op 4 september 2023 start het programma in Eindhoven. In oktober start dit programma in Utrecht. En in november start het programma in Zwolle.
– Het basisprogramma bestaat uit 10 workshops (5 dagen een middag + avond)
– Certificaat Fraude Champion
– De beide docenten Lammers en Getkate zijn ervaren forensisch accountants die ook in de controlepraktijk gestaan hebben.

Verdiepingssessies
– Daarop aansluitend biedt EBBEN Academy voor alle Fraude Champions een verdiepingsprogramma aan
– Deze verdiepingssessies vinden plaats op avonden buiten de spits: voor de file erheen en na de file door naar huis
– De verdiepingssessies beginnen met een snack, gevolgd door een fraudefilm en daarna gemodereerd debat over de fraude en de rol van de accountant
– Voor de keuze van de fraudefilms wordt samengewerkt met de Stichting Fraudstorytelling
– De verdiepingssessies zijn interactief met de deelnemers. De debatleider is een ervaren forensisch accountant uit het basisprogramma. Voor bepaalde fraudesoorten is er ook een ervaringsdeskundige bij betrokken.
– In december start het programma in Eindhoven. In januari 2024 in Utrecht en in februari 2024 in Zwolle.
– Het verdiepingsprogramma biedt keuze uit 20 fraudesoorten, zoals jaarrekeningfraude, corruptie en bestuurlijke integriteit en ook meer recente fraudesoorten als zorgfraude, green washing en ondermijning.
– Andere geïnteresseerde accountants zijn ook welkom.

De opleiding vindt plaats bij BCN op locatie in Zwolle, Eindhoven en Utrecht. De adressen zijn respectievelijk Lübeckplein 21, 8017 JZ ZWOLLE; Kennedyplein 204, 5611 ZT EINDHOVEN en Daltonlaan 100, 3584 BJ UTRECHT.

Bellen naar 035 – 205 75 75 is uiteraard mogelijk als u meer informatie wenst.  We verwijzen ook naar de website www.ebbenpartners.com/nl/ebben-academy-opleiding-fraude-champions-in-accountantsorganisaties/

Datum:04-09-2023
Dagen:5 days
Locatie:Naar keuze, Eindhoven, Zwolle of Utrecht
Price€ 3.300.00 exclusief btw

Docenten


Wim Getkate Associate Partner EBBEN Partners

Wim Getkate heeft ruim 20 jaar ervaring als registeraccountant in het MKB en ruim 12 jaar ervaring met integriteitsonderzoeken, beide opgedaan bij EY. Daarnaast heeft hij anderhalf  jaar kennis en ervaring opgedaan bij Hulp- en Vluchtelingenorganisatie ZOA, waar hij zich met name bezighield met het voorbereiden van donor projectaudits, interne kwaliteitsaudits en integriteitsvraagstukken.

Wim heeft voor veel DGA’s als klankbord en sparringpartner gefunctioneerd op financieel-economisch en administratief organisatorisch terrein. Daarnaast was hij als specialist namens EY betrokken bij het Notariaat ten tijde van de introductie van het tijdschrijven en kostprijsberekeningen. Menig kandidaat-notaris heeft met zijn ondersteuning een ondernemingsplan ingediend om notaris te worden.

Wim heeft veel onderzoeken uitgevoerd naar allerlei vormen van integriteitsschendingen. Het ging hierbij om fraude-, corruptie- en feitenonderzoeken met een belang, variërend van enkele duizenden euro’s tot vele tientallen miljoenen euro’s. De opdrachtgevers kwamen en komen uit de brede kring van (beursgenoteerde) ondernemingen, zoals vastgoed/transport, lokale/provinciale en landelijke overheden, NGO’s, zorgsector, corporatiesector, onderwijssector en ZBO’s.


Evert Jan Lammers Partner EBBEN Partners

Evert Jan Lammers is forensisch accountant met meer dan 25 jaren ervaring in het opleiden van accountants. Hij stond aan de basis van onder meer de Masterclass Fraud Auditing (IFA) en de Masterclass Zorgfraude (NBA). Evert Jan was gedurende vele jaren Executive Professor aan de Antwerp Management School en trainer bij Transparency International.

Hij richt zich momenteel op fraudetrainingen van externe accountants en Fraude Champions bij de middelgrote kantoren.