Cyber Security (CSX) Fundamentals cursus

Deze diepgaande Nederlandstalige Cyber Security cursus leidt op tot het allernieuwste Cyber Security Fundamentals (CSX) certificaat van ISACA. Er zijn drie mogelijkheden, ten eerste de schriftelijke cursus (tevens beschikbaar via digital learning), ten tweede de in-company training en ten derde er is de 4-daagse Cyber Security (CSX) Fundamentals training. Dat Cyber Security van groot belang is voor elke organisatie, zowel profit als non-profit, behoeft eigenlijk geen nadere toelichting. Een doorlopende reeks cyberincidenten, waarvan regelmatig voorbeelden het nieuws halen, bewijst dat de risico’s groot zijn en dat zowel individuele hackers als professioneel georganiseerde cybercriminelen zich constant roeren. De aandacht voor cybercrime en Cyber Security is dan ook groter dan ooit. Voorkomen is beter dan genezen. Met een veilige website, goed opgeleid personeel en een waterdichte IT-infrastructuur houdt u hackers buiten de deur. ISACA – de internationale auditing en IT-security vereniging – heeft daarom een richtlijn uitgebracht die organisaties ondersteunt bij het nemen van maatregelen tegen cybercriminaliteit. Deze richtlijn biedt praktische handvatten voor het implementeren van Cyber Security, die overeenkomen met de eisen van ENISA (het Europees agentschap voor netwerk- en informatiebeveiliging).

Deze actuele Cyber Security cursus biedt veel meer dan enkel een gedegen voorbereiding op het ISACA Cyber Security Fundamentals examen en reikt u concrete kennis, inzicht en vaardigheden aan waarmee u Cyber Security binnen uw eigen organisatie naar een hoger plan tilt. U leert het juiste beveiligingsniveau bepalen, realiseren en borgen. Zo draagt u bij aan het behalen van uw organisatiedoelen. 

Het Information Systems Audit and Control Association (ISACA) is een internationale beroepsvereniging met als doel de uitvoering van IT governance, IT auditing, informatiebeveiliging en risicomanagement van automatisering op een hoger plan te brengen door het professionaliseren van haar leden. ISACA heeft meer dan 140.000 leden in 180 landen. ISACA geeft meerdere titels uit, waaronder de titels CISM (Certified Information Security Manager), CISA (Certified Information Security Auditor), CRISC (Certified in Risk and Information Systems Control) en CSX (Cyber Security Nexus).

Inhoud lessen

De schriftelijke Cyber Security cursus bestaat uit 9 lessen (plus een facultatieve eendaagse examentraining) en behandelt Cyber Security in al haar facetten. Daarnaast worden de 5 domeinen van het ISACA Cyber Security Fundamentals examen behandeld, te weten:

1.    Cyber Security concepts
2.    Cyber Security architecture principles
3.    Security of networks, systems, applications and data
4.    Incident response
5.    Security implications and adoption of evolving technology

In de lessen wordt uitvoerig aandacht besteed aan de onderwerpen van het Cyber Security Fundamentals examen. U kunt uzelf trainen met behulp van oefenexamenvragen. Naast de verplichte kennis voor het Cyber Security examen van ISACA is de cursus voorzien van tal van praktijkvoorbeelden en wordt tevens de vertaalslag gemaakt vanuit de Amerikaanse situatie naar de Nederlandse praktijk. Ook als u niet gecertificeerd wilt worden is deze Cyber Security cursus een absolute kennisverrijking! De cursus gaat namelijk verder en dieper en is breder dan enkel de eisen die aan de Cyber Security Fundamentals certificering van ISACA worden gesteld.

Cyber Security – voor wie?

U wilt adequate Cyber Security realiseren op operationeel, tactisch en strategisch niveau? Dan is dit de training voor u. U krijgt inzicht in standaarden en best practices en u ontwikkelt vaardigheden voor de effectieve implementatie van Cyber Security. Qua functionarissen denken wij o.a. aan (internet) security officers, informatiemanagers, hoofden IT/automatisering, security managers, adviseurs IT-/internetsecurity, systeem- en netwerkbeheerders, risk managers, applicatiebeheerders, webbeheerders, IT managers en IT auditors.

Ook online te bestuderen 

Wilt u de schriftelijke Cyber Security cursus online bestuderen? Dat kan. Al onze schriftelijke cursussen zijn beschikbaar in de vorm van digital learning. Wanneer u hiervoor kiest, ontvangt u persoonlijke inloggegevens waarmee u de cursus digitaal kunt bestuderen. Naast toegang tot de digitale leeromgeving (voor de periode van één jaar) ontvangt u de volledige schriftelijke cursus – in één keer – als praktisch naslagwerk.

Certificeringspad 

Het Cyber Security (CSX) certificeringspad begint met het op kennis gebaseerde Cyber Security Fundamentals certificaat. De 3 op skills gebaseerde certificeringen bestaan uit:

  • Certified Cyber Security (CSX) Practitioner (op aanvraag beschikbaar)
  • Certified Cyber Security (CSX) Specialist
  • Certified Cyber Security (CSX) Expert

Voordelen van het Cyber Security schriftelijke cursus

De lesstof van deze schriftelijke Cyber Security cursus is gebaseerd op de lesstof van een 4 á 5-daagse training. De lessen zijn voorzien van toetsvragen en antwoorden, literatuurverwijzingen en praktijkvoorbeelden. Daarnaast kunt u uzelf trainen voor het ISACA Cyber Security Fundamentals examen aan de hand van oefenexamenvragen. De schriftelijke Cyber Security cursus kost u geen reistijd, geen reiskosten, geen verblijfskosten en, belangrijker nog, u bent niet dagen achtereen van kantoor weg. Daarnaast kunt u zelf bepalen waar, wanneer en in welk tempo u studeert. Volgens schattingen kost een schriftelijke cursus u en uw organisatie 40% tot 60% minder dan een klassikale training. Bovendien betaalt u slechts 9% BTW.

Examen en examentraining

Het Cyber Security Fundamentals (CSX) examen is een online examen dat u op elk gewenst moment achter uw eigen PC kunt afleggen. U kunt u hiervoor inschrijven via de website van ISACA. U kunt u tevens aanmelden voor de Cyber Security Fundamentals examentraining. Tijdens de Cyber Security Fundamentals examentraining wordt uitvoerig aandacht besteed aan het Cyber Security Fundamentals examen en wordt er intensief getraind met behulp van oefenexamenvragen. Tevens wordt duidelijk gemaakt wat de belangrijkste aandachtspunten per domein zijn.

Startmogeljkheden 

Vanaf het moment dat de Cyber Security cursus start, ontvangt u met een wekelijkse regelmaat een lesdeel thuis of op uw werkadres. Voor de bestudering van een lesdeel moet u rekenen op een studieduur van ongeveer 4 á 5 uur. Indien u in een ander tempo wilt studeren of als u alle lesdelen in één keer wilt ontvangen, dan is dit altijd mogelijk. Ook als u op een ander moment met de cursus wilt starten kunt u dit aangeven op het inschrijfformulier.

Niveau van het cursus, voorkennis & PE punten

De schriftelijke Cyber Security cursus is geschreven op HBO/Bachelor niveau. U heeft geen specifieke voorkennis nodig om de Cyber Security cursus succesvol te kunnen doorlopen en te slagen voor het Cyber Security Fundamentals certificaat van ISACA. U ontvangt een Certificaat van Deelname dat u kunt overleggen voor het verkrijgen van PE punten bij beroepsverenigingen als ISACA en (ISC)2.

Cyber Security cursus – naslagwerk 

De Cyber Security cursusmap vormt na afsluiting van de cursus een waardevol en praktisch naslagwerk o.m. ter voorbereiding op het Cyber Security Fundamentals examen van ISACA.

Startdatum 

U kunt direct de opleiding starten, vanuit huis alle lessen volgen en op uw eigen tempo studeren. Op de datum van uw keuze kunt u de eerste les van de schriftelijke cursus ‘ Cyber Security (CSX) cursus’ tegemoet zien. Vervolgens sturen wij u elke week een les toe. Aangezien het een schriftelijke cursus betreft, is het ook mogelijk op een ander moment te starten. U kunt uw gewenste datum aangeven op het inschrijfformulier. Voor de bestudering van een lesdeel moet u rekenen op een studieduur van plm. 4 uur. Aan het eind van de cursusperiode ontvangt elke cursist een Certificaat van Deelname. U kunt op de volgende data deelnemen:

Cyber Security cursus, start 16 juli 2020 : € 2.480,-

Cyber Security cursus, start 20 augustus 2020 : € 2.480,-

Na afloop van de schriftelijke cursus kunt u (optioneel) de 1-daagse Cyber Security (CSX) Fundamentals examentraining volgen. Deze vindt plaats op:

Cyber Security (CSX) examentraining, start 27 november 2020 : € 480,-

Kosten en inschrijven

De kosten van de schriftelijke cursus Cyber Security (CSX) bedragen € 2.480,- (excl. BTW). U ontvangt gratis de officiële Cyber Security Fundamentals Study Guide van ISACA (t.w.v. € 50,-). De kosten van de examentraining bedragen € 480,- (excl. BTW) per persoon.

Wanneer u kiest voor digital learning dan bedragen de kosten eveneens € 2.480,- (excl. 9% BTW) per persoon. U kunt in het opmerkingenveld van het online inschrijfformulier aangeven dat u kiest voor digital learning. U krijgt persoonlijke inloggegevens waardoor u het studiemateriaal digitaal kunt bestuderen. Naast toegang tot de digitale omgeving ontvangt u de volledige schriftelijke cursus – in één keer – als praktisch naslagwerk.

Als u de brochure wilt ontvangen voor deze Cyber Security (CSX) Fundamentals cursus, dan kan dat via: https://www.imf-online.com/partner/riskcompliance/cyber-security-schriftelijk.php
Datum:16-07-2020
Price€ 2,480 (excl. 9% BTW) per persoon

Program


Docenten


Dennis Boerboom CRISC CISSP CISM

Dennis Boerboom is information security officer bij Centric, een Nederlandse Managed Service Provider. Hij is op strategisch en tactisch niveau verantwoordelijk voor de informatiebeveiliging van diensten bij diverse klanten (binnen onder andere de bouw, de financiële sector en de lokale overheid).


Rob Cordes MSc

Rob Cordes is werkzaam als information security officer, risk analist en security architect bij diverse Nederlandse en buitenlandse bedrijven en overheden.


Adam Cornelissen MSc CEH CISM CISA CPTE

Adam Cornelissen is een freelance information security officer met een technische achtergrond. Adam heeft ruime ervaring opgedaan op het gebied van ethical hacking, penetration testing, vulnerability management en risk management bij diverse nationale en internationale werkgevers.


Istran Dulos MSc CISSP CISM

Istran Dulos is security specialist bij T-Mobile Nederland en heeft een brede kennis van Cyber Security. Hiervoor was hij junior manager Security & Privacy bij Deloitte. Istran heeft ruime ervaring op het gebied van SIEM, veilige softwareontwikkeling, security processen en risk management. Istran is commissielid van NEN en werkt mee aan ISO standaarden rondom security.


Arno de Bruijn

Arno de Bruijn is senior intelligence specialist bij de Nationale Politie in Rotterdam. Hiervoor was hij werkzaam bij een factoring maatschappij. Vanuit zijn rol binnen de informatie organisatie heeft Arno zich gespecialiseerd in het gebruikmaken van internet en social media en heeft hij diverse projecten op dit vlak gecoördineerd.


Imre Kaposi MCSE RHCSA CCNP R&S, CCNA AESA

Imre Kaposi is freelance solution architect binnen de domeinen infrastructuur en netwerkbeveiliging. Hij heeft binnen deze domeinen 18 jaar werkervaring en beschikt over diverse certificeringen (MCSE Private Cloud, MCSE Windows Server, RedHat RHCSA, CCNP R&S, CCNA Security, HP Arcsight AESA).


Leon Kolthof CISSP-ISSAP ISSMP CEH CISM

Leon Kolthof is werkzaam als information security officer bij Centric. Als information security officer is Leon verantwoordelijk voor de informatiebeveiliging van diensten op operationeel en tactisch niveau bij diverse klanten binnen onder meer de sectoren bouw, financiële dienstverlening en lokale overheden.


Peter R. Roodhuyzen CISSP CISA CSM

Peter Roodhuyzen is een ervaren consultant bij Capgemini op het gebied van informatiebeveiliging en ITIL service management (inclusief Software Asset Management). Peter hecht een groot belang aan de relatie tussen het beheer van de ICT-infrastructuur en informatiebeveiliging.