Cyber Security Audit

In deze 3-daagse training leert u hoe u een cyber security audit moet uitvoeren. U wordt tevens voorbereid op het wereldwijd erkende Cyber Security Audit Certificate van ISACA. Er zijn twee mogelijkheden voor deze training en certificering. Allereerst is er de 3-daagse klassikale training inclusief voorbereiding op het allernieuwste Cyber Security Audit Certificate van ISACA en de tweede mogelijkheid is een in-company training. Steeds meer organisaties eisen – terecht – dat cyber security in het audit plan wordt opgenomen. De noodzaak voor auditors is dan ook groot om cyber security processen, beleid en tools te (kunnen) auditen om er zeker van te zijn dat de organisatie de juiste en toereikende controls heeft ingebouwd.

Het allernieuwste Cyber Security Audit programma van ISACA voorziet (IT) auditors, IT-, security-, risico- en andere professionals van de kennis die nodig is om een cyber security audit uit te voeren. (IT) auditors leren wat de verantwoordelijkheden van een cyber security auditor zijn en hoe zij een cyber security audit moeten uitvoeren. Security- en IT-professionals worden voorzien van een goed begrip van wat het cyber security audit proces inhoudt. Risicomanagers krijgen in deze training een goed inzicht in welke cyber risico’s het bedrijf loopt en welke risico beperkende maatregelen mogelijk zijn. 

The Information Systems Audit and Control Association (ISACA) is een internationale cyber security, auditing en IT security beroepsvereniging met als doel de uitvoering van cyber security, IT governance, IT auditing, informatiebeveiliging en risicomanagement van automatisering op een hoger plan te brengen door het professionaliseren van haar leden. ISACA heeft ruim 140.000 leden in meer dan 180 landen en telt meer dan 220 chapters. Bekende certificeringen van ISACA zijn CISM (Certified Information Security Manager), CISA (Certified Information Systems Auditor), CRISC (Certified in Risk and Information Systems Control), CGEIT (Certified in the Governance of Enterprise IT) en Cyber Security (CSX).

Voorkennis en certificeringseisen 

U heeft geen specifieke voorkennis nodig om de training Cyber Security Audit succesvol te kunnen doorlopen en te slagen voor het Cyber Security Audit Certificate examen van ISACA. Enig begrip van cyber security en eventuele audit ervaring is vanzelfsprekend een pré. Mocht u nog niet over voldoende cyber security kennis beschikken, dan raden wij u aan om eerst de Cyber Security (CSX) Fundamentals training en certificering (eveneens van ISACA) te volgen.

Examen

Het Cyber Security Audit Certificate examen is een online examen dat u op elk gewenst moment op uw eigen PC kunt afleggen. U kunt u voor het examen inschrijven via de website van ISACA. Het officiële multiple-choice examen bestaat uit 75 vragen die u in een tijdsbestek van 2 uur moet beantwoorden. Wanneer u 65% van de vragen goed heeft beantwoord bent u geslaagd. Tijdens het examen komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • cyber security technology – topics
  • cyber security – the role of an audit
  • cyber security governance
  • cyber security operations

Officieel ISACA lesmateriaal & voertaal 

U ontvangt van ons de officiële Cyber Security Audit Certificate Study Guide van ISACA, proefexamens en een voucher voor het Cyber Security Audit Certificate exam van ISACA. De 3-daagse Cyber Security Audit training wordt in het Engels gegeven, tenzij er alleen Nederlandstalige cursisten zijn. In dat geval zal de training in het Nederlands gegeven worden. Het lesmateriaal en het ISACA examen zijn in het Engels.

Wat leert u in deze training?

Tijdens de training wordt uitvoerig aandacht besteed aan de onderwerpen van het Cyber Security Audit Certificate examen. Met name op de laatste dag kunt u zichzelf trainen aan de hand van tal van oefenexamenvragen. Naast de verplichte kennis voor het Cyber Security Audit Certificate examen is de training voorzien van tal van praktijkvoorbeelden en wordt door de trainer de vertaalslag gemaakt van de Amerikaanse situatie naar de Nederlandse praktijk.

Leerdoelen 

De leerdoelen van deze allernieuwste certificering van ISACA zijn de volgende:

• Begrijp kaders om best practices te identificeren
• Identificeer cyber- en wettelijke voorschriften om te helpen bij nalevingsbeoordelingen
• Voer cyberbeveiliging en risicobeoordelingen van derden uit
• Definieer uw activa-, configuratie-, wijzigings- en patchbeheerpraktijken
• Beoordeel netwerkbeveiliging van beveiligingsarchitectuur tot verkeersanalyse tot segmentatie tot preventie van gegevensverlies
• Identificeer toepassingsbeveiligingscontroles
• Onderscheid maken tussen firewall- en netwerkbeveiligingstechnologieën
• Identificeer cloudstrategieën en besturingselementen
• Identificeer de voordelen en risico’s van containerisatie

Cyber Security Audit training – voor wie?

Deze training is bedoeld voor alle professionals die willen leren hoe ze cyber security moeten auditen, zoals IT auditors, internal auditors, GRC professionals, IT professionals, security managers, risicomanagers en vele andere professionals.

Niveau van de training & PE punten

De Cyber Security Audit training wordt gegeven op HBO/Bachelor niveau. Houders van een ISACA certificering (CISA, CISM, CRISC, CGEIT, CSX) ontvangen 2 CPE credits voor elk examenuur.

Startdatum 

De Cyber Security Audit training bestaat uit 3 trainingsdagen en wordt in Amsterdam georganiseerd. De lestijden zijn van 09.30 uur – 17.00 uur. U kunt zich op de volgende data inschrijven:

Cyber Security Audit – training I

  • 7, 8 en 9 september 2020

Cyber Security Audit – training II

  • 23, 24 en 25 november 2020

Kosten & inschrijven 

De kosten van de 3-daagse Cyber Security Audit training bedragen € 3.480,- (excl. BTW) per persoon. Dit bedrag is inclusief alle lunches, koffie/thee en lesmateriaal. In dit bedrag zijn begrepen Cyber Security Audit Certificate Study Guide van ISACA, proefexamens en een voucher van het Cyber Security Audit Certificate examen. U dient wel lid te zijn van ISACA. Mocht u nog geen lid zijn dan helpen wij u graag bij het aanvragen van het lidmaatschap van één jaar.

Als u de brochure wilt aanvragen voor de Cyber Security Audit training dan kunt u dat doen via deze link: https://www.imf-online.com/partner/riskcompliance/cyber-security-audit.php

Datum:07-09-2020
Tijd:09.30 uur - 17.00 uur
Dagen:3 days
Locatie:Amsterdam
Price€ 3,480 (excl. BTW) per persoon