Anti-Fraude opleiding

Fraude bestrijden en verminderen in uw organisatie. Alle expertise om fraude (risico’s) in uw organisatie te identificeren, te analyseren en te minimaliseren. De topopleiding Anti-Fraude Professional voorziet in een grote behoefte aan expertise op het gebied van in- en externe fraude. U krijgt alle instrumenten aangereikt om fraude(risico’s) binnen uw organisatie te identificeren, te analyseren en te minimaliseren. Het lesmateriaal is afgestemd op de praktijk van een organisatie en biedt een succesvolle mix van praktijk en theorie. Deze anti-fraude opleiding is al jarenlang dé opleiding in Nederland voor het vermijden en bestrijden van fraude in uw organisatie. 

In 13 complete lessen leert u alles over het opzetten en implementeren van een anti-fraude programma, over ethiek en integriteit, fraudepreventie en -detectie, fraude onderzoek, digitaal rechercheren, fraude en corruptie, boekhoudfraude, witwassen en de afhandeling van fraude en compliance. De cursus Anti-Fraude Professional is met name ontwikkeld voor functionarissen die zich bezighouden met de aanpak van fraude binnen de eigen organisatie. Deze bedrijven kunnen zowel in de private als in de publieke sector gesitueerd zijn. Wij denken onder meer aan: medewerkers met een fraudeonderzoekstaak, audit- of compliancefunctie, controllers, in- en externe accountants, hoofden administratie, internal auditors, risk managers, insurance managers, in- en externe juridisch adviseurs, belastingadviseurs, (forensisch) accountants, facility managers en security managers.

Fraude in uw organisatie

Het fraudebegrip in de cursus Anti-Fraude Professional heeft betrekking op interne fraude, fraude ten nadele van derden en fraude met producten en diensten door klanten en anderen. Elk lesdeel van de cursus Anti-Fraude Professional is opgebouwd conform de fraudecirkel, namelijk:

 • Fraude preventie (prevention)
 • Fraude detectie (detection)
 • Fraude onderzoek (investigation)
 • Fraude maatregelen (response)

Breed en diepgaand inzicht in fraude management 

De docenten hebben zich mede gebaseerd op de eisen die de Association of Certified Fraud Examiners (ACFE) – de grootste fraudebestrijdingsorganisatie ter wereld – stelt aan de titel Certified Fraud Examiner (CFE). De auteurs staan borg voor een hoog kwaliteitsniveau van de lessen en bieden een breder en diepgaander inzicht in fraude management dan de Amerikaanse certificering u biedt.

PE-punten

De cursus Anti-Fraude Professional is mogelijk relevant voor het behalen van PE-punten bij beroepsorganisaties, zoals de NBA. Hoeveel PE-punten u kunt behalen in het kader van deze cursus, kunt u navragen bij de beroepsorganisatie waarbij u bent aangesloten.

Voordelen van de Anti-Fraude opleiding

Een schriftelijke opleiding heeft tal van voordelen:

 • De lesstof van deze schriftelijke Anti-Fraude Professional opleiding is vergelijkbaar met de lesstof van een 7-daagse klassikale opleiding.
 • Diverse lessen zijn voorzien van toetsvragen en antwoorden, literatuurverwijzingen, praktijkvoorbeelden en handige checklists.
 • De schriftelijke Anti-Fraude Professional opleiding kost u geen reistijd, geen reiskosten en eventuele verblijfskosten en, belangrijker nog, u bent niet dagen achtereen van kantoor weg.
 • U kunt zelf bepalen waar, wanneer en in welk tempo u studeert.
 • Volgens schattingen kost een schriftelijke cursus u en uw organisatie 40% tot 60% minder dan een klassikale training. Bovendien betaalt u slechts 9% BTW.

Startmogelijkheden 

De Anti-Fraude Professional opleiding gaat maandelijks van start. Vanaf het moment dat de opleiding start, ontvangt u met een wekelijkse regelmaat een lesdeel thuis of op uw werkadres. Indien u in een ander tempo wilt studeren of als u alle lesdelen in één keer wilt ontvangen, dan is dit altijd mogelijk. Ook als u op een ander moment met de opleiding wilt starten, kunt u dit aangeven op het inschrijfformulier. Voor de bestudering van een lesdeel moet u rekenen op een studieduur van plm. 4 uur. Aan het eind van de cursusperiode ontvangt elke cursist een Certificaat van Deelname. U kunt op de volgende datum deelnemen:

 • 19 mei 2022
 • 16 juni 2022

Online ook te bestuderen 

Wilt u de Anti-Fraude Professional opleiding online bestuderen? Dat kan. Al onze schriftelijke opleidingen zijn beschikbaar in de vorm van digital learning. Wanneer u hiervoor kiest, ontvangt u persoonlijke inloggegevens waarmee u de Anti-Fraude opleiding digitaal kunt bestuderen. Naast toegang tot de digitale leeromgeving (voor de periode van één jaar) ontvangt u de volledige schriftelijke opleiding – in één keer – als praktisch naslagwerk.

Studiemogelijkheden 

Daar zijn twee opties dat uw deze opleiding kan nemen. Optie een is een Schriftelijke cursus bestaande uit 13 omvangrijke lesdelen en optie twee is een in-company training.

Prijs en inschrijven 

De kosten van de schriftelijke cursus Anti-Fraude Professional bedragen € 2.480,- (excl. 9% BTW) per persoon.

Anti-Fraude opleiding , start 16 juni 2022 : € 2.480,-

Als u zich wilt inschrijven of de brochure wilt aanvragen voor deze Anti-Fraude opleiding , klik dan op deze link: https://www.imf-online.com/partner/riskcompliance/anti-fraude-professional.php

Datum:19-05-2022
Price€ 2,480 (excl. 9% BTW) per persoon

Program


Docenten


Mr. D. Alblas AA Advocaat bij Vos & De Lange Advocaten

Dick Alblas is advocaat bij Vos & De Lange Advocaten, met als specialisatie financieel-economisch (straf-) recht, ondernemingsrecht en tuchtrecht.


Egbert Hekkelman CFE CPP LRGD Gerechtelijk deskundige

Egbert Hekkelman is gerechtelijk deskundige, o.a. van de rechterlijke macht en advocatuur (m.n. op de gebieden toedrachtonderzoek, schade-expertise en verzekeringen). Daarnaast is hij NIVRE register-expert en directeur van Areto, een onderzoek en expertise bureau.


Robert Lamers CFE Directeur van Rolam consultancy

Robert Lamers is directeur van Rolam Consultancy. Robert is als senior corporate anti-fraud officer en senior security officer jarenlang werkzaam geweest bij de ING Group en NN Group. Robert is Head of European Partnership Development bij AFCE (Association of Certified Fraud Examiners), de grootste internationale anti-fraude organisatie ter wereld met meer dan 85.000 leden in 160 landen en met chapters in meer dan 125 landen waaronder Nederland en België. Robert is hoofddocent van de officiële Certified Fraud Examiner (CFE) training van International Management Forum (IMF). IMF Academy is een ACFE authorized training organization en de enige officiële, geaccrediteerde aanbieder van CFE trainingen in de Benelux.


Mr. Felix Olijslager Directeur van het Nederlands Informatiepunt voor Security en Recht (NISeR)

Felix Oijslager is directeur van het Nederlands Informatiepunt voor Security en Recht, hét informatiepunt voor juridische thema’s uit het beveiligingsvakgebied, het particulier onderzoek en privaat-publieke samenwerking. Felix heeft zijn bekendheid met fraude opgedaan bij de politie, het OM en ING. In zijn laatste functie als senior anti-fraud officer bij ING was hij belast met het ontwikkelen en uitrollen van het groepsbeleid voor fraudebeheersing. Felix is mede-auteur/docent van de schriftelijke/online opleiding Anti-Fraude Professional en de opleiding Beveiliging van Gebouwen en Terreinen.


Dr. J. Remmé Directeur van Knowdialogue

Joop Remmé is directeur van Knowdialogue, board member van Corporate Responsibility Future en faculteitslid/lector aan de Maastricht School of Management.


R. Vergeer SVPB CISSP OPST OPSA CEH Directeur van Digital Intelligence Group

Roland Vergeer is digital intelligence expert en directeur van Digital Intelligence Group. Daarvoor was hij manager forensics, audits en security bij FOX-IT.


J. ten Wolde RA Partner bij EBBEN Partners

Jaap ten Wolde RA, heeft als partner bij KPMG in 1992 forensic auditing en in 1994 integriteitadvisering in Nederland geïntroduceerd. Hij heeft vele publicaties op zijn naam staan, waaronder ‘Fraude, signaleren en voorkomen’, ‘Ik ben integer jij bent integer’ en ‘Mijn vader zoent met de buurvrouw’. Hij is partner bij EBBEN Partners, verantwoordelijk voor de EBBEN Academy en integriteitadvies.