Analyse van offshore (witwas) risico’s

Aan u de taak om dagelijks witwasrisico’s te identificeren en vast te leggen. Offshore vennootschappen spelen daarbij een cruciale rol. Het is een hele uitdaging om constructies te analyseren die steeds internationaler en complexer worden. Want wat is een offshore vennootschap precies? Hoe kunt u deze herkennen? En wat zijn de risico’s?  Op welk niveau u ook werkzaam bent, de toezichthouders verwachten dat van u kennis heeft van de witwasrisico’s met offshore vennootschappen. In deze training gaan wij je vragen beantwoorden. Het Offshore Kenniscentrum is de specialist in Nederland op dit gebied en verzorgt een workshop over dit onderwerp.

Complexe (inter)nationale constructies worden steeds vaker opgezet om misdaadgeld wit te wassen. De FIU ziet een sterkte stijging in het aantal meldingen van aan offshore vennootschappen gekoppelde transacties. Ook uit analyse van grote belastingfraudes, corruptie- en witwaszaken wordt duidelijk welke essentiële rol de offshore wereld hierbij speelt. Dat is op zich geen nieuwe constatering. Al eerder werd uit de Offshore Leaks, de Panama Papers en andere Leaks duidelijk hoezeer de offshore wereld een rol speelt bij allerlei vormen van mogelijke fraudes.

Geconcludeerd kan worden dat het voorkomen en bestrijden van financiële fraude niet effectief kan zonder gedegen kennis van de offshore wereld. Volg de workshop online en laat u meenemen in deze fascinerende wereld. Zodat u de opgedane kennis kan toepassen in uw dagelijkse praktijk en betere analyses kan opstellen. Deze investering zal uw kennis vergroten en uw analyse-oog scherper maken. Aan het eind van de workshop ontvang je een up-to-date checklist met risico-indicatoren van offshore vennootschappen.

Onderwerpen 

  • Relevantie en afbakening offshore wereld.
  • Vraag & aanbod in de offshore wereld. Welke partijen zijn van belang?
  • Spotlight op de offshore vennootschap. De ins en outs, hoe werkt het en wat zijn de kenmerken?
  • Wat zijn offshore risico’s en hoe herken ik deze?
  • Ga zelf aan de slag met de analyse van een casus. Deze wordt later klassikaal besproken.

Alle onderwerpen worden besproken vanuit risicoperspectief. Welke risico’s brengen uw klanten met zich mee of de klanten van uw klanten?

Resultaat 

  • Je kent de ins en outs van offshore vennootschappen en weet waar je op moet letten.
  • Je bewustzijn van financiële criminaliteit is vergroot.
  • Vanuit nieuwe inzichten op de offshore wereld kun je betere analyses van internationale transactie en structuren uitvoeren. Je ontwikkelt een breder spectrum red flags op gebied van witwassen.

Investering 

De investering voor deze training bedraagt € 199,- exclusief 21% BTW.

Als u zich wilt inschrijven voor deze Analyse van offshore (witwas) risico’s training, klik hier.

Datum:08-09-2022
Tijd:13:15 uur - 17:00 uur
Dagen:1 day
Locatie:Online via livestream
Price€ 199,- exclusief 21% BTW

Docent


Mr. Dr. Jan van Koningsveld

Mr. Dr. Jan van Koningsveld is jurist met een jarenlange opsporingsachtergrond. Hij was vanaf 1985 tot 2010 verbonden aan de FIOD, onder andere als rechercheur. In oktober 2015 is Jan gepromoveerd aan Tilburg University. Hij beschrijft als eerste de wijze waarop en de schaal waarop misbruik van Offshore vennootschappen plaatsvindt. Hij is de auteur van het boek “De offshore wereld ontmaskerd.”  Van Koningsveld is nu als directeur-onderzoeker-trainer werkzaam voor het Offshore Kennis Centrum, afgekort OKC in Almere.