Rov van Straten

Van GRC naar IRM: Een simpele letterwijziging of een volledig nieuwe aanpak?

12 juni 2018

Michel Klompmaker

SAI Global wil haar regionale aanwezigheid versterken in Nederland met als doel organisaties en ondernemingen beter bij te kunnen staan op het gebied van de nog steeds toenemende regeldruk. SAI Global is een van oorsprong Amerikaanse onderneming met hoofdkantoor in Chicago, met daarnaast een belangrijk kantoor in Londen. We spraken daarover met Sebe Gerritsen, die vanuit het nieuwe kantoor in Utrecht de Nederlandse markt gaat bedienen. Het zojuist geopende kantoor in inmiddels het zeventiende kantoor in de EMEA regio van SAI Global. Ter gelegenheid van de opening vindt in Amsterdam op 5 juli vanaf 18.00 uur het IRM Supperclub diner plaats in restaurant Loetje aan het IJ over het onderwerp “Van GRC naar IRM: Een simpele letterwijziging of een volledig nieuwe aanpak?”

Volgens Rob van Straten, (foto hierboven) Vice-President EMEA en APAC, wordt er door veel bekende Nederlandse ondernemingen al gebruik gemaakt van de “Ethics en Compliance Learning e Learning Solutions” van SAI Global. Daarnaast ziet hij een sterke toename van de vraag naar de software voor milieu, gezondheid en veiligheid. Deze software is al verschillende keren in de prijzen gevallen en helpt onze klanten enorm om te kunnen voldoen aan de steeds toenemende regeldruk, aldus Van Straten. Rob is een van de sprekers tijdens het aankomende webinar.

Het nieuwe kantoor in Utrecht is inmiddels het zeventiende Kantoor in de EMEA regio en zal worden geleid door Sebe Gerritsen. We hadden met hem een exclusief gesprek over SAI Global en over het aankomend webinar over Integrated Risk Management dat op 27 juni aanstaande plaatsvindt in Utrecht om 16.00 uur.

Kun je allereerst iets over je professionele achtergrond vertellen?

Sebe Gerritsen: “Ik werk inmiddels meer dan 10 jaar in GRC, waarin ik verschillende rollen heb vervuld, waaronder implementatie consultant, business consultant en technische sales. In 2012 ben werd ik in Azie gestationeerd om hier de markt op te bouwen voor mij mijn voormalig werkgever. Halverwege 2017 ben ik bij SAI Global aan de slag te gaan om ons marktaandeel in de Benelux en Scandinavië te vergroten.”

Hoe gaan jullie de Nederlandse markt verder bewerken en wat zal de focus worden? Zijn er bepaalde sectoren die jullie nu nog niet willen bedienen?

Sebe Gerritsen: “SAI Global heeft inmiddels al en naam op het gebied van Compliance & Ethics e-learning. Deze degelijk basis willen wij verder uitbreiden met onze software oplossingen. De focus zal sterk liggen op Integrated Risk Management, aangezien wij hier een duidelijk onderscheid kunnen maken ten opzichte van de competitie door ons breed portfolio van software oplossingen in combinatie met e-learning en onze adviestak.”

Jullie staan bekend als een internationale specialist op het gebied van Integrated Risk Management, maar is er voldoende kennis aanwezig binnen jullie Nederlandse organisatie over compliance?

Sebe Gerritsen: ”Compliance is een containerbegrip van alles wat met het voldoen aan wet- en regelgeving te maken heeft en compliance is een onderdeel van Integrated Risk Management. Onze huidige klanten in Nederland zijn klanten op het gebied van compliance e-learning. Deze courses zijn ontwikkeld door onze in-house compliance experts en vereisen een zeer hoge detailkennis van deze wet- en regelgeving. Daarnaast heeft het huidige Nederlandse team zeer veel ervaring in het uitrollen van compliance oplossingen voor bijvoorbeeld SOx, PCI, AVG etc…”

Geef uw mening

Your email address will not be published. Required fields are marked *