Marc-van-Nuland-04-K2014

Unirobe Meeùs Groep overgenomen door AON

08 augustus 2017

Aegon en Aon zijn tot overeenstemming gekomen over de overname van Unirobe Meeùs Groep (UMG) voor een bedrag van 295 miljoen euro. De voorgenomen overname behelst de volledige Unirobe Meeùs Groep. Naar verwachting is de verkoop in het vierde kwartaal van 2017 afgerond. De voorgenomen overname wordt pas definitief na advies van de betrokken ondernemingsraden en goedkeuring van de mededingingsautoriteit (Autoriteit Consument en Markt) en de Autoriteit Financiële Markten.

Marc van Nuland Country Manager (zie foto hierboven) van Aon Groep Nederland: “Na voltooiing van deze overname wordt Aon marktleider in alle business-to-business- marktsegmenten in Nederland. Na de formele goedkeuring profileert Aon zich dan met twee entiteiten: een die zich volledig richt op de markt van het midden- en kleinbedrijf en een met een sterke focus op grote ondernemingen en multinationals. Zowel klanten van UMG als van Aon profiteren van deze overname doordat zij gebruik kunnen maken van de gebundelde kennis en ervaring van UMG en die van Aon-teams in Nederland en ons wereldwijde netwerk.”

Voor wat betreft de overgenomen partij: Unirobe Meeùs Groep (UMG) is een van de grootste spelers in de intermediaire markt. Vanuit een onafhankelijke positie adviseren de verschillende merken van UMG hun klanten over hoe om te gaan met risico’s en mogelijkheden. UMG heeft acht labels (HM Bedrijfsadvies, HM Pensioenadvies, HR Financials, IAK, Kröller, Meeùs, Niehoff Werning & Kooij en Wannet) en een volmachtbedrijf (UMG Assuradeuren). De labels zijn zowel samen als ieder afzonderlijk actief op de verzekeringsmarkt. Zij versterken elkaar doordat ze ieder hun eigen specialismen hebben. Eind 2016 werkten er 1.387 mensen, die 74.000 bedrijven en circa 580.000 particulieren als klant mogen bedienen.

Voor wat betreft de overnemende partij Aon: Aon plc is een toonaangevende wereldwijde dienstverlener op het gebied van risk, retirement en health. Aon analyseert de personele risico’s en bedrijfsrisico’s, geeft passend risicoadvies, zorgt voor de (financiële) oplossing én is er als een incident de bedrijfscontinuïteit bedreigt. Aon heeft in Nederland acht  vestigingen met 1.540 medewerkers en wereldwijd meer dan 50.000 medewerkers in ruim 120 landen.

Geef uw mening

Your email address will not be published. Required fields are marked *