Eurojust-building-2017

Eurojust binnenkort naar nieuwbouw in Den Haag

13 september 2017

Op woensdagmiddag 4 oktober aanstaande zal Koning Willem Alexander in Den Haag de nieuwbouw van Eurojust openen. De Koning zal de opening verrichten door het onthullen van een plaquette in de lobby van het gebouw. De opening van het nieuwe gebouw is het sluitstuk van een ontwikkeltraject van vijf jaar. 

Het pand is ontworpen door architectenbureau Mecanoo uit Delft en bestaat grotendeels uit glazen panelen. Het twaalf verdiepingen tellende gebouw heeft vierhonderd werkplekken en biedt plaats aan nationale vertegenwoordigingen van 28 EU-landen en drie niet-EU landen, ondersteund door een administratieve afdeling.

Eurojust is in 2002 opgericht. Zij heeft tot taak het bevorderen en versterken van de coördinatie en samenwerking tussen nationale autoriteiten in de strijd tegen terrorisme en ernstige grensoverschrijdende criminaliteit waarmee de Europese Unie geconfronteerd wordt. Doel is om criminelen snel en doeltreffend voor het gerecht te brengen en te dienen als expertisecentrum op justitieel niveau voor effectieve actie tegen terrorisme en georganiseerde grensoverschrijdende misdaad in de EU.

Recentelijk hadden we met RiskComplianceTV een interview met de heer Han Moraal, de Nederlandse vertegenwoordiger bij Eurojust (agency European Union). Han Moraal is ook sinds mei 2014 Chairman of the GPEN Committee (Global Prosecutors E-crime Network at International Association of Prosecutors (IAP). Het interview kunt u vinden op ons website onder R&CTV.

Geef uw mening

Your email address will not be published. Required fields are marked *