DVDFO banner voor extern gebruik V2-01

Dag van de fraudeonderzoeker 2019: Niets is de waarheid en de waarheid stelt niets voor

08 februari 2019

Op het hoofdprogramma van de Dag van de Fraudeonderzoeker op 18 april aanstaande in de Fokker Terminal in Den Haag staat het verbijsterende onderzoek naar de waarheid in de zinderende oorlog tussen voormalig vastgoedtycoon Roger Lips enerzijds en de fraudeonderzoekers anderzijds. De vraag is of de voormalige vastgoedtycoon Roger Lips een witteboordencrimineel is met schulden die oplopen tot meer dan 500 miljoen euro en/of is hij en zijn echtgenote en kinderen het slachtoffer van malicieuze praktijken van samenspannende Nederlandse banken, curatoren en rechtbanken? De antwoorden op deze vraag vormen de uitkomst van de documentaire ‘Met de Groeten uit Dubai’. De trailer vindt u hieronder.

 

 

Op zoek naar de waarheid is het thema van deze 2019 editie van de Dag van de Fraudeonderzoeker. Fraudeonderzoekers zijn er in alle soorten en maten, maar zij hebben één ding gemeen; ze willen allemaal de onderste steen boven krijgen, op zoek naar de waarheid!  Na de niets verhullende keynote presentatie, over het onderzoek van twee journalisten naar de waarheid in de zinderende oorlog tussen voormalig vastgoedtycoon Roger Lips en fraudeonderzoekers, komen in een discussie met drie experts en het ongetwijfeld enthousiaste en  betrokken publiek, en diverse spannende break-out sessies de verschillende onderzoekstechnieken, risico’s, obstakels en valkuilen aan de orde, met vragen als;

  • Wat is waarheidsvinding precies?
  • Leveren verschillende typen onderzoekers verschillende waarheden op?
  • Hoe onafhankelijk is de fraudeonderzoeker?
  • Is publiek-private samenwerking een must of een onbegaanbaar pad?
  • Werkt rechercheren over de grenzen en zo ja, hoe werkt het dan?
  • Hoe doe je zorgvuldig onderzoek en voorkom je een heksenjacht?
  • Aan welke ethiek en regels ben je als fraudeonderzoeker gebonden?

Aan het eind van deze dag bent u niet alleen op de hoogte van de belangrijkste nieuwe trends, maar heeft u ook meer inzicht in de actuele vormen van fraudeonderzoek en waarheidsvinding verkregen en heeft u uw netwerk van fraudeonderzoekers flink uitgebreid met professionals uit zowel de overheid als het bedrijfsleven en kennisinstellingen!

Uw ticket bestelt u gewoon online via deze link.

 

Geef uw mening

Your email address will not be published. Required fields are marked *