Radarweg 29
06 Dec

Seminar over de 5AMLD

LexisNexis, Amsterdam

 

Op 6 december aanstaande kunt u gratis deelnemen aan het seminar dat LexisNexis organiseert. U bent dan op de de hoogte van de laatste ontwikkelingen met betrekking tot de sancties en de 5AMLD die op 19 juni 2018 is gepubliceerd in het Europese staatsblad . Het seminar vindt plaats in Amsterdam in het kantoor van LexisNexis. Het seminar begint met een inloop om 13.30 uur, er zijn vier sprekers en de middag wordt afgesloten met een networking cocktail.

Geopolitieke verhoudingen staan continu onder druk, en zorgen voor een haast constante wijziging van de geldende sancties. Sebastiaan Bennink, partner bij Wladimiroff advocaten en gespecialiseerd in sanctierecht, praat u bij over de belangrijkste laatste juridische ontwikkelingen op het gebied van sanctierecht en exportcontrolewetgeving.

Martijn Feldbrugge, eigenaar van Business & Sanctions Consulting Netherlands vertelt welke praktische stappen u als professional kunt ondernemen om te voldoen aan sanctierecht en dit ook vast onderdeel kunt maken van uw bedrijfsvoering.

Zoals gezegd is op 19 juni de 5e Europese anti-witwasrichtlijn in het Europese staatsblad gepubliceerd. De anti-witwasregelgeving is zeer ingewikkeld, leidt tot enorme bureaucratie en de uit de regelgeving voortvloeiende uitwisseling van persoonsgegevens door bedrijven en overheden levert ernstige risico’s op voor de betrokkenen. Andries Doets, advocaat bij Eurius – adviesbureau voor financiële regelgeving, bespreekt vanuit juridisch oogpunt de laatste ontwikkelingen met betrekking tot de 5AMLD.

Arthur de Groot, directeur Institute for Financial Crime IFFC, gaat spreken over de naleving van 5AMLD vanuit een praktisch kader. Arthur heeft ruim 30 jaar ervaring met het uitvoeren van feitenonderzoek in binnen- en buitenland, waaronder  fraude- en integriteitsonderzoeken/ faillissementen / financiële kwesties, alsmede complexe geschillen en schadekwesties.

Het seminar vindt plaats op het kantoor van LexisNexis op de Radarweg 29 te Amsterdam (Sloterdijk). Vanwege de beperkte mogelijkheden tot parkeren wordt u aangeraden om met het openbaar vervoer te komen. Toch met de auto? Parkeer dan bij de parkeergarage van Station Sloterdijk, dat is dan slechts vijf minuten lopen naar het kantoor (zie foto).

Via deze link kunt u zich aanmelden. Het seminar is gratis, maar de aanmelding is niet vrijblijvend. Er geldt een no-show fee van 75,- euro. Afmelden kan kosteloos tot 24 uur vóór aanvang van het seminar.

Share on LinkedInShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone